Ūmaus būdo katė | KaunoDiena.lt

ŪMAUS BŪDO KATĖ

Didžiojoje Britanijoje nesiliauja galvos skausmas dėl šeimininko, galinčio priimti pačią storiausią karalystės katę, paieškos.

Gražuolę Mitzi dėl bjauraus charakterio į gyvūnų prieglaudą grąžino jau ketvirtoji šeima.

Gyvūnų draugijos nariai katę iš gatvės priėmė 2017-aisiais. Ji jau tuomet svėrė šiek tiek daugiau nei 7 kg. Tiek nupenėti ilgauodegę "pasistengė" studentai, prie kurių bendrabučio ji sukinėjosi.

Pirmą kartą solidžiai ūsuotai damai gana greitai pavyko rasti pastogę. Tačiau netrukus katė buvo grąžinta, nes mirė šeimininkas.

Vėliau Mitzi dar tris kartus pateko į geras rankas. Kiekvienąkart buvo grąžinama į prieglaudą, pareiškus, kad neįmanoma sutarti su ūmia augintine.

Šiuo metu katei – aštuoneri metai, ji sveria 4,5 kg.

Anot savanorių, benamė prieglaudoje labai mylima, o ir pats gyvūnas pavargo nuo šeimininkų kaitos. Jai reikalingi namai, kuriuose nebūtų vaikų ir kitų gyvūnų, nes solidaus amžiaus keturkojei jau sunku sutarti.

Veterinarai įsitikinę, kad Mitzi bus dar lieknesnė, judresnė ir gyvenimu besidžiaugianti. O tuomet bus lengviau jai rasti namus.

Norintiesiems kačiuko

Jei nusprendžiate įsigyti kačiuką ir radote patikimą veisėją, tereikia palaukti kačiukų vados. Kol parsivešite išsirinktąjį, kačiukus galite aplankyti kelis kartus.

Kai kurie charakterio bruožai išryškėja per kelias dienas ar savaites. Lankydami kačiukus galėtumėte pradėti megzti ryšį ir tada nuspręstumėte, kuris iš jų tinka jūsų šeimai. Galima pradėti lankyti, kai kačiukams sukanka vos kelios savaitės, tačiau nuo mamos atskirti galima, kai jie sulaukia bent aštuonių savaičių.

Kai kurie veisėjai norės pasidomėti ir jumis. Jie nori apsilankyti jūsų namuose ir įsitikinti, kad suteiksite gyvūnui saugią ir atsakingą aplinką. Tai geras ženklas, nes akivaizdu, kad toks veisėjas lygiai taip pat rūpinasi kačiukų gerove kaip ir jūs.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

zelemunčikas

Kodėl iškart sadistas?Turiu daug avies vilnos nusimezgu kačiukų,iššukuoju,prikalu prie sienos.Nei tau šert,nei prišika,o nauda-grožis.

taigi

Sitas komentatorius turbus sadistas dar daug pas mus tokiu issigimeliu, kurie nemyli gyvunu, juos pacius reikia kalti prie lentos

zelemunčikas

Geras daiktas tie kačiukai,tris jau numyniau,išdžiūvo,prikaliau ant trobos sienos,misliju reikia ketvirto.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS