Vėsta – prisiminkime medų | KaunoDiena.lt

VĖSTA – PRISIMINKIME MEDŲ

Šąlant orams vis dažniau teks pažvelgti į ant lentynos pūpsantį medaus stiklainį.

Tačiau šį bičių produktą neprošal smaguriauti net kai esate sveiki. Specialistai pataria per parą vartoti 50–100 g medaus, šį kiekį suvalgant 3–4 kartais.

Geriausia medų ištirpinti šiltame virintame vandenyje, tuomet organizmas lengviau jį įsisavina.

Medus, priešbakterinė ir kosulį mažinanti priemonė, – geriausias vaistas esant viršutinių kvėpavimo takų uždegimo atvejais. Bičių skanėstas, vartojamas su šilta arbata, palengvina kitų vaistų įsisavinimą, švelnina jų šalutinį poveikį.

Jei kankina rūgštingumas

Medus mus gelbsti ne tik peršalus. Jis, vartojant 1,5–2 val. po valgio, taip pat sumažina skrandžio sulčių rūgštingumą. Medų reikia ištirpinti šiltame vandenyje. Iš pradžių gerkite 40–50 g per dieną, po to – iki 100 g. Kai skrandžio sultyse rūgšties trūksta, tuomet medus valgomas užgeriant šaltu vandeniu 10 min. prieš valgį.

Medaus užkąsti valandą prieš valgį reikia sergant skrandžio opalige. Gydymas trunka iki kelių mėnesių.

Medaus tirpalas ypač tinka senyvo amžiaus žmonėms žarnyno peristaltikai suaktyvinti turint polinkį viduriams užkietėti. Be to, jis gerina kepenų funkciją, skatina tulžies nutekėjimą. Tai padeda įveikti lėtines kepenų ligas.

Vakare išgertas medaus tirpalas nerviškai jautriems žmonėms pagerina miegą.

Tinka hipertonijai gydyti

Kartu su viena medaus stikline, paimkite vieną stiklinę morkų ir krienų sulčių. Viską gerai sumaišykite, įpilant vienos citrinos sultis. Vartokite po arbatinį šaukštelį valandą prieš valgį. Gydymą tęskite 1–2 mėn.

Linksmieji tirščiai

Lietuvos kariuomenės rikiuotė:

– Kas važiuos kasti bulvių, ženkite du žingsnius į priekį.

Į priekį pajudėjo du kariai.

– Likusieji eis pėsčiomis.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS