Apie automagistralėje besiblaškiusią 5-metę: tai buvo tėvų aplaidumas | KaunoDiena.lt

APIE AUTOMAGISTRALĖJE BESIBLAŠKIUSIĄ 5-METĘ: TAI BUVO TĖVŲ APLAIDUMAS

  • 2

Laimingai pasibaigusi penkiametės paieška – pagrindinėje šalies automagistralėje besiblaškiusią mažametę pastebėjo ir nedelsdami eismą sustabdė pro šalį važiuojantys Karo policijos pareigūnai, pasakojama LNK reportaže.

Vilniaus policijos operatyvaus valdymo skyriaus viršininkas Rolandas Šepetys sakė, jog ant važiuojamosios keli dalies pastebėta mergaitė buvo be prižiūrinčių asmenų, todėl tai patraukė dėmesį.

– Užvakar 11.05 val. iš penkerių metų mergaitės tėvų gavome pranešimą, kad neaiškiomis aplinkybėmis prapuolė mažametė. Į pagalbą buvo pasitelkti policijos pareigūnai. Pagal turimus mergaitės požymius informacija buvo perduota apskrityje dirbantiems policijos patruliams. Buvo pradėta paieška karštais pėdsakais. Šiuo atveju prisidėjo Karo policijos pareigūnai, kurie pasirodė vietoje ir laiku. Važiuodami autostrada keliu A1, prie posūkio link Stirnių pastebėjo važiuojamąja dalimi bėgiojančią ieškomą penkerių metų mergaitę. Kadangi šalia nebuvo nei tėvų, nei prižiūrinčių asmenų, jie ją paėmė prie savęs ir apie tai informavo Vilniaus policijos budėtoją.

– Kaip supratote, kad tai buvo būtent ši mergaitė? Karo policija juk nežinojo apie šį įvykį.

– Penkerių metų mergaitės ar berniukai kiekvieną dieną tikrai nelaksto važiuojamąja kelio dalimi. Kadangi šalia nebuvo jokių prižiūrinčių asmenų, Karo policijos pareigūnams kilo įtarimas. Policija žinojo visas smulkmenas, mergaitės identifikacinius požymius. Kai Karo policija pranešė apie įvykį, buvo pasakyta motinai, mergaitė buvo pristatyta į namus ir tokiu būdu buvo laiminga pabaiga.

– Kaip ji ten atsidūrė?

– Nusikaltimas nebuvo įvykdytas, tai buvo labiau tėvų aplaidumas. Tėvai netoliese gyvena, Lentvario seniūnijoje. Nemanau, kad ji buvo išėjusi iš namų, nes paieška truko vos dvylika minučių.


Apie įvykį pasisakė ir Karo policijos pareigūnas Evaldas Kazlauskas.

– Vykdant karinio transporto palydą pastebėjome, kad vienoje vietoje į kelią išbėgo mergaitė. Ėmėmės veiksmų, sustabdėme transportą, kiek galėjome apsaugojome mergaitę ir saugiai pajudėjome į šoną bei siekėme išsiaiškinti, iš kur ji atsirado.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kaip ji ten atsidūrė?

– Ji iš kelio šono išėjo į pirmą juostą ir mes ją ten pastebėjome, tada greitai stabdėme, užblokavome pirmą juostą, panaudojome garso ir šviesos signalus, jog užtikrintume tiek jai, tiek mums, tiek kitiems eismo dalyviams saugumą. Pasisodinome mergaitę į transporto priemonę ir pajudėjome į šalikelę, kur šalia buvo nuvažiavimas nuo kelio.

– Kaip susigaudėte, kam pirmiausia skambinti?

– Mergaitė buvo išsigandusi. Mes, kaip vykdantys karinę tarnybą, žinome, kokių veiksmų reikia imtis. Apie įvykį pranešėme atitinkamoms institucijoms, suradome mergaitės tėvus, saugiai ir laimingai ją jiems perdavėme.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jo

tėvai loxai....

Dio

Šaunuoliai MP ir ačiū Jums

SUSIJUSIOS NAUJIENOS