Degė netoli Vievio esanti kavinė „Medeina“ | KaunoDiena.lt

DEGĖ NETOLI VIEVIO ESANTI KAVINĖ „MEDEINA“

  • 0

Ketvirtadienio vakarą užsiliepsnojo netoli Vievio, šalia magistralės Vilnius–Kaunas, esanti kavinė „Medeina“.

Pranešimas apie gaisrą Elektrėnų savivaldybėje, Puzinavos kaime esančioje kavinėje gautas 16.47 val.

Kaip BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, malšinti gaisro išsiųstos gausios ugniagesių pajėgos.

Situacijų koordinavimo skyriaus vyr. specialistas Giedrius Vaičiulis teigė, kad visi kavinėje buvę žmonės išėjo, tačiau kol kas nežinoma, kiek žmonių buvo viduje.

Atvykus ugniagesiams, iš pastato veržėsi dūmai, gaisro židinys buvo rūsyje, kuriame įrengta pirtis. Kadangi degė apie 400 kv. m rūsio patalpų, gaisrą gesino net 18 ugniagesių gelbėtojų iš Elektrėnų, Vievio, Semeliškių, Alesninkų ir Trakų, atvykusių su septyniomis gaisrinėmis cisternomis.

„Pirmieji į gaisravietę atvyko Elektrėnų ir Vievio ugniagesiai, tačiau jų pajėgų neužteko, tad teko kviestis pagalbą iš aplinkinių komandų, – sakė laikinai einantis Elektrėnų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pareigas Jonas Chveduk. – Kadangi pastatas didžiulis ir sudėtingo išplanavimo, gesinti gaisrą nebuvo paprasta. Ugniagesiai leidosi į rūsį dėvėdami kvėpavimo organų apsaugos aparatus. Vandens šalia taip pat nebuvo, teko pasitelkti ir vandenvežę iš Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 5-osios komandos.“

Gaisras buvo likviduotas po poros valandų. Spėjama, kad jis galėjo kilti dėl techninės priežasties – pirtyje esančios krosnies ar elektros įrangos gedimo. Gaisro metu išdegė 400 kv. m rūsio patalpų, smarkiai aprūko pirmajame aukšte įrengta kavinė, suodžiai nuklojo pirmajame ir antrajame aukštuose įrengtus miegamuosius.

GALERIJA

  • Degė netoli Vievio esanti kavinė „Medeina“
  • Degė netoli Vievio esanti kavinė „Medeina“
VPGT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS