Dešimtmetę pražudžiusios avarijos byla vėl teisme: šįkart – naujas kaltinamasis | KaunoDiena.lt

DEŠIMTMETĘ PRAŽUDŽIUSIOS AVARIJOS BYLA VĖL TEISME: ŠĮKART – NAUJAS KALTINAMASIS

  • 11

Teismui nagrinėti antrą kartą perduota avarijoje Varėnos rajone žuvusios 10-metės mergaitės byla.

Iš pradžių dėl nelaimės kelyje buvo teisiama mergaitės mama. Visų instancijų teismams ją išteisinus, kaltinimai dabar pareikšti mašinų koloną lenkusio visureigio vairuotojui.

Ketvirtadienį Kauno apygardos prokuratūra pranešė, kad Kauno apygardos prokuratūra perdavė teismui baudžiamąją bylą, kurioje J. V. kaltinamas nesilaikęs Kelių eismo taisyklių ir 2014 metų lapkričio 1 dieną sukėlė avariją, per kurią žuvo kitu automobiliu važiavusi 10 metų mergaitė.

Tragiška avarija įvyko daugiau nei prieš septynerius metus Varėnos kelyje ties Naujaisiais Valkininkais. Į kairį posūkį dariusį automobilį „Toyota“, kuriuo važiavo žuvusi mergaitė su tėvais, atsitrenkė 7 mašinų koloną lenkęs visureigis „Audi Q7“.

Iškart po įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris buvo baigtas pateikus kaltinimus automobilį „Toyota“ vairavusiai J. J., žuvusios mergaitės mamai.

2020 metų pabaigoje Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmų teismas moterį išteisino, konstatuodamas, kad kaltinamoji nepadarė veikos, turinčios nusikaltimo požymių. 2021 metų pavasarį šį pirmos instancijos teismo sprendimą paliko galioti ir apeliacine tvarka baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Kauno apygardos teismas.

Kauno apygardos teismo teisėjų kolegijos vertinimu, pirmosios instancijos teismas išsamiai ištyrė bylos aplinkybes, objektyviai ir nešališkai įvertino surinktus įrodymus.

Alytaus apskr. VPK nuotr.

Teisėjų kolegija taip pat pažymėjo, kad J. J. važiavo saugiu greičiu, rodė posūkio signalą, nedarė jokių staigių manevrų, kurie būtų galėję klaidinti kitus vairuotojus, ir negalėjo numatyti, kad kito automobilio vairuotojas lenks automobilių koloną ženkliai viršydamas leistiną greitį.

Šiam teismo nuosprendžiui įsiteisėjus, pirmosios instancijos teismo nutartis buvo išsiųsta Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros vyriausiajam prokurorui pranešant, kad, teismo vertinimu, „Audi Q7“ vairuotojo J. V. veiksmuose galbūt yra nusikalstamos veikos požymių.

Naujas ikiteisminis tyrimas Kauno apygardos prokuratūroje buvo pradėtas 2021 metų gegužę. Per jį įvykio aplinkybės tirtos papildomai, gauti nauji tyrimui reikšmingi duomenys, tarp kurių ir ekspertų išvados dėl didesnio, nei buvo anksčiau nustatyta, „Audi Q7“ greičio įvykio metu.

Kaltinimai J. V. pareikšti pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 5 dalį.

Šis Baudžiamojo kodekso straipsnis numato, kad tas, kuris vairuodamas transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, gali būti nubaustas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

GALERIJA

  • Dešimtmetę pražudžiusios avarijos byla vėl teisme: šįkart – naujas kaltinamasis
  • Dešimtmetę pražudžiusios avarijos byla vėl teisme: šįkart – naujas kaltinamasis
  • Dešimtmetę pražudžiusios avarijos byla vėl teisme: šįkart – naujas kaltinamasis
  • Dešimtmetę pražudžiusios avarijos byla vėl teisme: šįkart – naujas kaltinamasis
  • Jurgita Jankauskienė
  • Dešimtmetę pražudžiusios avarijos byla vėl teisme: šįkart – naujas kaltinamasis
  • Jurgitos Jankauskienės sutuoktinis
Alytaus apskr. VPK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

na kaip juos teisi?

atlyginimai maži, štai ir "ima" darbą namo. Senatis nuobaudoms. Dabar mentūros plunksnuočiai pastovės 5 minutes kampe, ir tai vadinsis "Bausmė"

Akivaizdu

Pagaliau.Dabar,visus tuos pareigūnus ir teismo klerkus,kurie apkaltino nekaltą,išteisindami kaltą,reiktų teisti.

hy

kokia ten to išsigimėlio su audi pavardė - Valašinas? baigėsi gal pinigai pas jį, skirti užkišti žabtus visiems korumpuotiems prokurorams ir teisėjams?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS