Po trijų žmonių žūties gaisre Ukmergės rajone – kaimyno liudijimas: pasakė, kokie buvo jo draugai | KaunoDiena.lt

PO TRIJŲ ŽMONIŲ ŽŪTIES GAISRE UKMERGĖS RAJONE – KAIMYNO LIUDIJIMAS: PASAKĖ, KOKIE BUVO JO DRAUGAI

  • 1

Užvakar Antakalnio kaime per gaisrą žuvo trys žmonės. Vakar naktį Garliavoje, užsidegus namui, mirė vyras. Gaisro priežastys – neaiškios, tačiau įtariamas neatsargus gyventojų elgesys, praneša LNK.

Prie išdegusio namo stovinčiame šeimininko mikroautobuse kaimynas aptiko daugybę kraujo pėdsakų ir sudegusią kojinę. Pražūtingas gaisras siautėjo Antakalnio kaime netoli Ukmergės. Šiame pastate seniau buvo kolūkio pirtis, paskui pieninė, po to – skerdykla. Prieš pusantrų metų patalpas įsigijo iš Vilniaus atsikraustę žmonės.

„Normalūs žmonės, bendrauju aš su jais. Labai puikūs žmonės“, – apie gyventojus atsiliepė kaimynas Arūnas Abišala.

Kaimynas A. Abišala / Stop kadras

Naujieji savininkai ėmėsi veiklos: gamino statybose naudojamus tvirtinimo elementus. Šeima čia ir gamino įrankius, ir gyveno. „Jie čia užsiiminėjo veikla tokia su metalu – čia gamindavo, paskui veždavo į Vilnių ten kažkur, priduodavo, o paskui į parduotuves ar kur ten išvežiodavo“, – teigė kaimynas.

Gaisras kilo 2 val. nakties. Kai atvyko Gelvonų ir Siesikų ugniagesiai, namas liepsnojo. Įdomu yra tai, kad tragedijos išvakarėse policija gavo kažkokį mistinį skambutį. Skambinęs vyras pašnabždomis pasakojo, kad už durų kažkas stovi: esą pagalbos kol kas nereikia, bet greitai gali prireikti.

Atvykę pareigūnai rado pranešėją, kuris pasakojo, kad jam yra sužalotas stuburas ir sumušta galva. Todėl jisai dažnai vartoja alkoholį ir jau pradėjo matyti kažkokius reginius. Paklausus apie sumuštą galvą, nukentėjusysis papasakojo, kad tiesiog nukrito ir susižalojo, ir pasakė, kad niekam pretenzijų neturi.

O po kelių valandų tas pats vyras ir dar du žmonės pražuvo liepsnose. „Trys žmonės žuvo gaisre. Vienas – sunkiai sužeistas, išvežtas su greitosios medicinos pagalba. Amžiaus grupė – apie 40-60 metų“, – pasakojo kaimynas Arūnas.

Visi čia gyvenę žmonės buvo susiję giminystės ryšiais. „Vienas buvo invalidas – tas žuvęs, kitas – Antanas, 54-ių – tas, va, žuvęs. Šita šeimininkė tai vienintelė, kuri liko gyva ir sveika. Na, kaip sveika – nelabai sveika, kiek suprantu. O to Antano draugė – nežinau. Bet šitie visi kaip ir giminės“, – svarstė pašnekovas.

Ugnies nuniokotas patalpas apžiūrėję ugniagesiai dūmų detektoriaus neaptiko. Gaisro židinys – gamybinės paskirties patalpose. „Neatmestos kelios versijos, tame tarpe – tam tikras elektros prietaisų gedimas arba neatsargus žmonių elgesys, galbūt neatsargus rūkymas. Na, tiriamos ir kitos versijos, dar anksti spręsti apie tikslią gaisro priežastį“, – aiškino priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas Aurimas Gudžiauskas.

A. Gudžiauskas / Stop kadras

Dar vienas pražūtingas gaisras vakar naktį kilo Kauno rajone. Po vidurnakčio Garliavoje atvira liepsna degė medinis namas. Su kvėpavimo aparatais į vidų patekę ugniagesiai rado smarkiai apdegusį šeimininko kūną. Jis sunkiai vaikščiojo – greičiausiai dėl to ir negalėjo išsigelbėti.

„Jisai tiek šlubuojantis, kad su lazdele visąlaik vaikščiojo. Ta prasme, sunkiai eidavo, tai apie jokį bėgimą jis tikrai negalėjo... Lėtu, lėtu žingsniu galėjo gal“, – situaciją komentavo kaimynas Vilius.

Ugniagesių duomenimis, kaimuose žūvą penkis kartus daugiau žmonių nei miestuose.

 

GALERIJA

  • Po trijų žmonių žūties gaisre Ukmergės rajone – kaimyno liudijimas: pasakė, kokie buvo jo draugai
  • Po trijų žmonių žūties gaisre Ukmergės rajone – kaimyno liudijimas: pasakė, kokie buvo jo draugai
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vitalija

Pati jaunystei vos nesudegėm.Kaimynas girtas rūkė ir užmigo.Mus prikėlė šeimininkai namo.Nes mes skendome dumose.Savaite graužė gerkle.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS