Radviliškyje nugriaudėjus sprogimui nukentėjęs senolis į ligoninę vežtas policijos automobiliu | KaunoDiena.lt

RADVILIŠKYJE NUGRIAUDĖJUS SPROGIMUI NUKENTĖJĘS SENOLIS Į LIGONINĘ VEŽTAS POLICIJOS AUTOMOBILIU

  • 0

Antradienio rytą Radviliškyje nugriaudėjus sprogimui gyvenamajame name nukentėjo žmogus, pusė namo sugriuvo.

Kaip BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), pranešimas apie sprogimą Turgaus gatvėje stovinčiame mediniame dviejų aukštų name gautas 8.13 valandą.

Iš patalpų ugniagesiai netrukus išnešė nukentėjusį žmogų.

PAGD atstovė Edita Zdanevičienė BNS sakė, kad nukentėjusysis, pirminiais duomenimis, patyrė nudegimų, į ligoninę vyras išgabentas sąmoningas.

Anot jos, nuo sprogimo sugriuvo pusė namo pirmojo aukšto, į šiuos griuvėsius nukrito ir mansarda.

Pirminiais duomenimis, sprogimas įvyko dėl dujų nuotėkio.

Į įvykio vietą taip pat iškviesti vandentiekio priežiūrą užtikrinantys darbuotojai, nes per sprogimą trūko vamzdis.

Po sprogimo kilęs gaisras apie 9 val. jau buvo lokalizuotas.

Nukentėjusįjį vežė pareigūnai

Kaip skelbiama Lietuvos policijos feisbuke, Radviliškio rajono policijos pareigūnai, kai kritinėje žmogaus gyvybei ir sveikatai situacijoje buvo svarbi kiekviena minutė, o greitosios medicinos pagalbos ekipažas negalėjo operatyviai atvykti, nes buvo kitame iškvietime, perėmė jo funkciją ir nukentėjusįjį patys nuvežė į ligoninę.

Skindamiesi kelią su įjungtais garso ir šviesos švyturėliais, Reagavimo skyriaus vyr. tyrėjas Giedrius Šteimantas ir vyriausiasis patrulis Evaldas Savickas šoko būsenos ir visą kūną apdegusį 86 metų vyrą operatyviai perdavė Radviliškio rajono ligoninės medikams. Nukentėjusiajam pagalba dėl pirmojo ir antrojo laipsnio nudegimų šiuo metu teikiama reanimacijos skyriuje.

Pasakojama, kad atvykus ugniagesiams ir Radviliškio rajono policijos pareigūnams, pamatyta, kad sprogimas sugriovė pusę gyvenamojo namo. Incidento metu antrajame aukšte buvęs ir akimirksniu pirmajame aukšte atsidūręs paauglys nenukentėjo. Iš jo sužinoję, kad pirmajame aukšte yra jo senelis, gelbėtojai tarp griuvėsių pradėjo jo paiešką.

Iš po nuolaužų buvo ištrauktas vyras buvo šoko būsenos, apsvilusiais plaukais, apdegusiu kūnu. Įtariama, kad sprogimas įvyko dėl dujų nuotėkio, nes įvykio vietoje rastas suskystintų dujų balionas, iš kurio į aplinką šnypšdamas veržėsi dujų srautas. Name gyveno dvi šeimos. Kita namo pusė liko neapgadinta.

GALERIJA

  • Radviliškyje nugriaudėjus sprogimui nukentėjęs senolis į ligoninę vežtas policijos automobiliu
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS