Itin darbingas savaitgalis ugniagesiams: gelbėjimo darbų – dvigubai daugiau nei gaisrų | KaunoDiena.lt

ITIN DARBINGAS SAVAITGALIS UGNIAGESIAMS: GELBĖJIMO DARBŲ – DVIGUBAI DAUGIAU NEI GAISRŲ

  • 0

Per praėjusias tris paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 53 gaisrus ir atliko 101 gelbėjimo darbą. Degė namai, pirtys ir automobiliai. Ugniagesių dėka buvo išgelbėti trys žmonės, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Sudėtinga situacija buvo susiklosčiusi degant suskystintų dujų rezervuarui. Ugniagesių gelbėtojų pagalbos  prireikė ir vaikams – vienam  per aukštai į medį įlipusiam, kitam – įstrigusiam tarp lango rėmo. Teko vaduoti ir stotelėje įstrigusią moterį bei apvirtusio krano kabinoje įkalintą vyrą. Ugniagesiai gelbėtojai buvo priversti žadinti ir ramiai restorano tualete snaudusią merginą.

Penktadienį, liepos 29 d., 20.01 val., Šilutės rajono savivaldybėje, Žemaičių Naumiesčio miestelyje, Birutės gatvėje ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti degančio lauko tualeto. Atvira liepsna degantis nedidelis medinis statinys kėlė didelį pavojų malkinei ir pavėsinei. Gaisro metu sudegė tualetas, apdegė malkinės sienos, medinės konstrukcijos, viduje buvę namų apyvokos daiktai. Apdegė ir pavėsinė, nutirpo jos plastikinis stogas. Nuo malkinės užsidegė šalia esantis kaimynų  medinis ūkinis pastatas, kuriame buvo laikomos vištos. Gaisro metu apdegė pastato sienos, nuardytas skardinis stogas.

Pavojinga situacija buvo susiklosčiusi vėlų penktadienio vakarą. 22.31 val. Vilniuje, Jankiškių gatvėje esančioje įmonės teritorijoje iš aptverto 7000 l požeminio dujų rezervuaro veržėsi bei degė suskystintos dujos. Apdegė antžeminė rezervuaro įranga. Didelis pavojus buvo kilęs aplink aikštelę netoli gaisro židinio stovintiems trylikai lengvųjų automobilių. Keturi automobiliai patraukti evakuatoriumi, dar septynis patraukė ugniagesiai gelbėtojai. Gaisro metu apdegė keturi automobiliai: „Audi A6“, „VW Golf“, „Volvo XC90“ ir BMW. Suskystintų dujų nuotėkio koncentracija neviršijo normos.

Šeštadienį, liepos 30 d., 21.45 val., Kelmės rajone, Tytuvėnuose, Maironio gatvėje degė medinis individualus gyvenamasis namas. Žmonės nenukentėjo, bet išdegė 60 kv. m. plote stogo šiltinamoji medžiaga ir stogo konstrukcijos, nuardyta dalis stogo dangos, medinės vidaus ir lauko apdailos.

Šį savaitgalį degė ir trys lauko pirtys. Liepos 29 d., penktadienį, 18.14 val., Visagine, Magūnų kaime degė rąstinė lauko pirtis. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams pirties mansardinė dalis liepsnojo atvira liepsna. Ši pastato dalis nuo gaisro labiausiai ir nukentėjo. Pirtyje dūmų detektoriaus nebuvo. Liepos 30 d., šeštadienį, 22.52 val., Lazdijų rajone, Kapčiamiesčio seniūnijoje, Jezdo kaime degė medinė pirtis (sauna). Dar vienas pirties gaisras kilo liepos 31 d., sekmadienį, 17.34 val., Molėtų rajone, Inturkės seniūnijoje, Gaižiūnų kaime –  gaisro metu išdegė rąstinės pirties koridorius, nudegė ir buvo nuardyta 30 kv. m. stogo.

Sekmadienį, liepos 31 d., 15.51 val., ugniagesiai gelbėtojai skubėjo į Jonavos rajone, Šilų seniūnijoje, Panoterių miestelyje, Mokyklos gatvėje esantį daugiabutį gyvenamąjį namą. Priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms atvykus prie krosnies degusius popierius ir medžio atliekas jau buvo užgesinę vietos gyventojai. Buto savininkas nežymiai apdegė rankas, jį apžiūrėjo medikai. Gyvenamosios patalpos nenukentėjo. 

23.40 val., Vilniuje, Eugenijos Šimkūnaitės gatvėje degė du krovininiai automobiliai MB ir lengvasis elektromobilis ,,Škoda Enyaq“. Liepsna išdegino abiejų MB automobilių kabinas ir variklius, nuo kabinos apdegė antstatas-sienelė. Išdegė automobilio „Škoda“ variklio skyrius ir salonas. Šalia stovintį automobilį „Peugeot“ pavyko išsaugoti.

Nors šis vasaros savaitgalis nebuvo labai patrauklus vandens pramogų mėgėjams, bet vis tiek sulaukta pranešimų apie skęstančiuosius. Liepos 29 d.,  13.19 val., gautas pranešimas, kad Kauno rajone, Domeikavos seniūnijoje, Radikių kaime, privačiame vandens telkinyje nuskendo žmogus. Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai gelbėtojai atliko žvalgybą, apie 2 m gylyje ir apie 2 m nuo kranto rado vyriškos lyties skenduolį.

Vaduoti žmones ugniagesiams gelbėtojams teko iš įvairių situacijų. Penktadienį, liepos 29 d., 5.53 val., Telšių rajone, Naujojoje gatvėje krano vairuotojas net neįsivaizdavo, kad anksti ryte, 5.53 val., pradėjęs darbą patirs nelaimę – nuvirto kranas, o vairuotojas buvo įkalintas jo kabinoje. Ugniagesiai gelbėtojai, panaudoję hidraulinę įrangą, sukarpė krano kabiną, išėmė duris ir iškėlę sąmoningą vairuotoją, perdavė jį medikams. Avarijos vietoje iš krano buvo išsiliejęs dyzelinis kuras. Ugniagesiai gelbėtojai surinko teršalus, nuvalė kelio dangą.

Tą pačią dieną 17.01 val. Klaipėdoje, Debreceno gatvėje, daugiabučio namo kieme vaikas įlipo į medį ir nebegalėjo iš jo išlipti. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai iškėlė berniuką iš medžio, kuriame jis buvo įsitaisęs apie 3 m aukštyje.

Šeštadienį, liepos 30 d. 1.46 val., ugniagesių gelbėtojų pagalbos kvietėsi Klaipėdoje, Žvejų gatvėje esančio restorano darbuotojai: pranešė, kad mergina įėjo į restorano tualetą ir neišeina, neatsiliepia, jie sunerimo, kad jai galimai sutriko sveikata. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai atidarė tualeto duris ir jo viduje rado merginą, kuri ramiai snaudė.

Liepos 30 d., 15.31 val. Vilniuje, L. Asanavičiūtės gatvėje, prie Pasakų parko, viešojo transporto sustojime tarp reklaminio stendo ir šaligatvio bortelio įstrigo moteris. Ugniagesiai gelbėtojai ją ištraukė ir perdavė medikams.

Rugpjūčio 1 d. pirmadienį, 2.24 val., Kaune, Rokų gatvėje keturiolikmečio koja įstrigo tarp lango rėmo. Nežinia, ką berniukas buvo sumanęs veikti vidurnaktį, bet galiausiai jis atsidūrė greitosios medicinos pagalbos automobilyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS