Kaimynė po tragedijos Jonavoje: būtų geriau vaiką pas mane atvedę! | KaunoDiena.lt

KAIMYNĖ PO TRAGEDIJOS JONAVOJE: BŪTŲ GERIAU VAIKĄ PAS MANE ATVEDĘ!

  • 6

Ketvirtadienis buvo skaudi para mažamečiams – į medikų rankas pateko net trys vaikai, kritę iš aukščių. Penkerių berniukas Jonavoje iškrito pro ketvirto aukšto balkono langą, dar vienas vaikas krito iš antro aukšto, jauniausias nukentėjęs – kūdikis, gimęs šiemet, skelbiama, jog šis vonioje išslydo tėvui iš rankų. 

LNK reportaže teigiama, kad penkerių berniukas Kauno medikams atvežtas apie 1 val. nakties.

„Jonavoje, gavus duomenų, kad iš vieno daugiabučio galimai per balkoną iškrito asmuo, Jonavos rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo, kurio metu galimai nukentėjo mažametis asmuo“, – sakė prokuroras Tomas Šiulys.

Incidentas įvyko Jonavos daugiabutyje. Penkerių berniukas krito pro ketvirto aukšto balkoną. Greitąją pagalbą iškvietė kaimynai, po vidurnakčio išgirdę mažylio aimanas. Vaikas gulėjo ant žemės prie namo. Kaip skelbiama, vaikas sužalotas sunkiai, į Klinikas nuvežtas jau be sąmonės.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše: 

 

 

„Bet sakė, kad jis – gyvas. Tai tada ačiū Dievui“, – kalbėjo berniuko kaimynystėje gyvenanti moteris. 

„Gyventojai išgirdo įtartiną garsą ir įtarė, kad yra iškritęs žmogus, apie tai pranešė policijos pareigūnams“, – ketvirtadienio nakties įvykių eigą dėstė T. Šiulys.

Girdėjau, kad vaikščiojo kaimynė kažkokiu ne tokiu laiku. Galvojau: kažkas ne taip mūsų laiptinėje.

„Girdėjau, kad vaikščiojo kaimynė kažkokiu ne tokiu laiku. Galvojau, kažkas ne taip mūsų laiptinėje“, – tą naktį prisiminė ta pati moteris. 

Vaikas ne tik naktį nemiegojo. Pirminiais duomenimis, per įvykį tėvų namuose nebuvo.

„Pirminiais duomenimis, vaikas namuose buvo vienas“, – patvirtino prokuroras.

„Neduok, Dieve. Per širdį nuėjo – vaikučiai vargšeliai. Neaišku, ką jis susilaužė. Nes krito iš ketvirto aukšto, o žemė yra įšalusi arba ant cemento“, – nakties įvykiais baisėjosi daugiabučio kieme sutikta moteris. 

„Tik nepriežiūra. Nežinau, ką čia daugiau pasakyti“, – nedaugžodžiavo pro šalį ėjęs jaunas vyras.

„Vaikas – kaip vaikas, labai gražus berniukas. Kaip per balkoną gali iškristi? Aš į tą balkoną vos įeinu, o pasiekti langą atsidaryti, užlipti... neįsivaizduoju“, – stebėjosi kaimynė.

Sako, buvo paliktas, namuose nieko nebuvo.

„Ach...Būtų geriau pas mane atvedę! Tai kur tie tėvai buvo?“ – nuostabos, sumišusios su išgąsčiu, nebeslėpė šeimą pažinojusi kaimynė. 

Skelbiama, kad motina policijai teisinosi, jog buvo išvykusi į degalinę dėl skubių reikalų.

Nustatyta, kad mama buvo blaivi. Įvykio vietoje tėčio nebuvo.

„Pradėjus tyrimą, su vaiko mama buvo bendrauta, buvo patikrintas jos blaivumas. Nustatyta, kad mama buvo blaivi. Įvykio vietoje tėčio nebuvo“, – sakė T. Šiulys. 

Naktį į Kauno klinikas buvo pristatytas mažametis. Šiuo metu jis vis dar čia gydomas. Jis yra Vaikų ligų klinikoje, jo gyvybei pavojus negresia“, – informavo Kauno klinikų atstovė Ieva Jankauskienė.

„Tikimės, kad kuo greičiau sveiks, bus perkeltas iš reanimacijos į palatą ir galės grįžti į savo namus“, – apie penkiametį kalbėjo Vaiko teisių ir įvaikinimo tarnybos direktorė Ilma Skuodienė.

Šeimai jau anksčiau buvo inicijuota pagalba Bet per pastaruosius metus pranešimų dėl galimų vaiko teisių pažeidimų ar apie neprižiūrimą vaiką – negauta. 

„Prieš pusantrų metų esame gavę vieną pranešimą dėl galimų vaiko teisių pažeidimų. Įvertinome, iniciavome pagalbą. Paskutiniu metu nebuvo gauta jokios informacijos apie šią šeimą, apie tai, kad vaikas galimai yra paliekamas vienas, neprižiūrimas – nei iš ugdymo įstaigos, nei gydytojų, nei kaimynų“, – tikino I. Skuodienė. 

Kitas vaikas – jaunesnis, gimęs 2020 m. – atvežtas sostinės medikams. Vaikas – iš Trakų rajono, Lentvario. Mažylis krito pro langą iš buto antrame aukšte. 

„Stebina, kad tai yra žiema, gal žmonės vėdinosi?“ – praviru langu, pro kurį iškrito mažylis, stebėjosi Vilniaus apskr. vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Lina Baranauskienė.

Neoficialiais duomenimis, vaikas iškrito pro langą gaudydamas katiną. Krito ant ledo, patyrė galvos traumą.

Dar vienas vaikas į Vilniaus medikų rankas pateko po vidurnakčio.

„Iš duomenų matyti, kad tai yra tikrai šių metų gimimo vaikutis“, – tikino L. Baranauskienė. 

Policijos duomenimis, kūdikis vonioje galėjo išslysti tėvui iš rankų.

Abu vaikai pateko į Santaros klinikas. 

„Tėvai yra su abiem vaikučiais ligoninėje“, – sakė L. Baranauskienė.

LNK šaltinių duomenimis, pirmiausiai mažamečiai buvo paguldyti į reanimaciją, bet po to perkelti į kitus skyrius. Abiejų mažamečių būklė – stabili. 

„Abu paminėti atvejai, šeimos, iki šiol nebuvo žinomos jokiame kontekste, nebuvo gauta pranešimų apie tose šeimose pažeidžiamas vaiko teises. Teigti, kad tai buvo nepriežiūros pasekmės, neturėtume galimybės“, – įsitikinusi Vilniaus apskrities vaiko teisių apsaugos atstovė. 

Policija sako dėl pastarųjų įvykių renka medžiagą, tikslinamos aplinkybės. 

Vaiko teisų gynėjai dar kartą primena tėvams, kaip svarbu saugiai uždaryti langus ir balkonus, o užmigdytas vaikas gali atsikelti ir iš smalsumo bet kur užsiropšti. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

elena

va is tokiu reikia atimti kur ziobiene nakti palieka vienus tokius mazus vaikus

????

Gal mamai stogas pavažiavęs?

kaimynei

Galejai anksciau jei padeti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS