Dėl apsinuodijimo vaistais nėščiąją ištiko koma: medikai atskleidė daugiau detalių | KaunoDiena.lt

DĖL APSINUODIJIMO VAISTAIS NĖŠČIĄJĄ IŠTIKO KOMA: MEDIKAI ATSKLEIDĖ DAUGIAU DETALIŲ

  • 1

Po vakar įvykusios skaudžios nelaimės, kai į Mažeikių ligoninę buvo atvežta vaistais apsinuodijusi, kritinės būklės nėščioji, paaiškėjo daugiau detalių. Medikams naujagimio gyvybės išgelbėti nepavyko, pradėtas ikiteisminis tyrimas, pasakojama LNK reportaže.

39-erių nėščia moteris į Mažeikių ligoninės priėmimo skyrių iš rajono atvežta kritinės būklės. Įtariama, kad ji apsinuodijo vaistais. Medikai moterį iškart paguldė į reanimaciją ir išplovė skrandį.

„Tam skrandžio turinyje buvo aptikta vaistų likučių, kažkas panašaus į tabletes. Buvo įtarta, kad tie medikamentai vartoti savižudybės tikslu, bet mes šito patvirtinti negalime“, – komentavo Mažeikių ligoninės direktorius Sigitas Kaktys.  

Apžiūrėję moterį, medikai įvertino įsčiose esančio vaisiaus būklę. Jis buvo gyvas.

„Buvo priimtas sprendimas atlikti sekciją ir, pasirūpinus pacientės gyvybinėmis funkcijomis, gelbėti naujagimį“, – sakė S. Kaktys.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Gimęs mažylis iškart buvo reanimuojamas, tačiau išgelbėti jo gyvybės medikams nepavyko.

„Galimai dėl to, kad per placentą pateko medžiagų (tai nustatys teismo ekspertizė), mes jo gyvybės išsaugoti negalėjome“, – teigė S. Kaktys.

Tyrimą pradėjo policija.

„Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą naujagimio mirties priežasčiai nustatyti. Tyrimą atlieka Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai“, – konstatavo Šiaulių apskrities policijos atstovas Artūras Šliavas.

Naujagimis buvo beveik išnešiotas.

„Būtų buvęs priešlaikinis gimdymas. Įvertinus tam tikrus rodiklius, buvo 33–34 nėštumo savaitė“, – kalbėjo Mažeikių ligoninės direktorius.

Po operacijos moteris komos būklės reanimobiliu iškart išvežta į Kauno klinikas.

Gairės: LNK turinys, Mažeikių ligoninės, Sigitas Kaktys, komos būklės nėščioji, naujagimis neišgyveno, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nereikia

Pačiam nuodytis užtenka nueiti pas stomatologą, ten suvarys dramblio dozę tų novokaino,lidokaino ir kt ..inų, kurie praeina pro lastelių membranas ir patenka ltiesiai į smegenis, o taip pat ir į kt organus, tau netik dabar prasideda visokie šalutimiai poveikiai, bet taves laukia demencija, alzheimeriai ir visa kt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS