Neatsigauna po patirto šoko: agresyvus kaimynų šuo sukandžiojo moters rankas | KaunoDiena.lt

NEATSIGAUNA PO PATIRTO ŠOKO: AGRESYVUS KAIMYNŲ ŠUO SUKANDŽIOJO MOTERS RANKAS

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Praėjusios savaitės ketvirtadienį vilnietė Jolanta prisimena su siaubu, o kalbėdama vis dar nesulaiko ašarų. Ją sukandžiojo su grandine nuo pastato atitrūkęs kaimynų šuo. Apie tragišką įvykį liudija ne tik moters kūną nusėjusios kąstinės žaizdos, bet ir nuolatinio išgąsčio lydima psichologinė būsena. Teigiama, kad tai – ne vienintelė to paties keturkojo auka.

„Su kaimyne buvau susitarusi, kad ateisiu pomidorų. Įėjus į kiemą, jos vilkšunio mišrūnas, pririštas prie ūkinio pastato, du kartus sulojo ir žiūriu, – jau į mane bėga su visa grandine, kuri ištrūko iš sienos“, – pasakojo vilnietė Jolanta, į Rokiškio rajone esantį Juodonių kaimą,atvykstanti savaitgaliais.

Kai išvydo minėtą vaizdą, lemiamu momentu, moteris sakė prisiminusi draugės kinologės patarimus ir instinktyviai nusisukusi bei atkišusi ranką į puolančio šuns pusę, – kitu atveju agresyvaus keturkojo dantys būtų smigę tiesiai į veidą.

Tada jų paklausiau, ar jie supranta, kad po sukandžiojimo aš bijau net garsų. Va, dabar, pamačiusi vienų kaimynų šunį, kurio niekada anksčiau nebijojau, išsigandau ir net užšokau ant turėklų su jumis šnekėdama.

Daugybė įkandimų

„Pradėjau rėkti. Jis mane kandžiojo. Kas vyksta, išgirdo ir mano vyras, ir kaimynė, bet ji buvo išgėrus, todėl ne taip greitai sureagavo kaip turėtų sureaguoti žmogus, kai jo kieme loja šuo. Jie turbūt yra pripratę ir dėl to nelekia iš karto žiūrėti, kas darosi. Po kurio laiko atbėgusi kaimynė bandė laikyti savo šunį, bet nenulaikė ir jis griebė kitą mano ranką. Jos prakąsti nespėjo, tik stipriai sugriebė, liko mėlynė ir nubrozdinimai. Tada atsimenu tik tiek, kad mano vyras mane vedėsi šalin“, – sakė Jolanta.

Apie siaubingą rugsėjo 10-osios įvykį iki šiol liudija įkandimai dešinės rankos dilbyje – apie penkiolika žymių, kurias paliko agresyvaus ketverių metų amžiaus kaimynų keturkojo dantys, tris žaizdas medikams teko siūti. Taip pat, kaip jau minėta, likę mėlynės ir šuns dantų įbrėžimų žymės ant kairės rankos.

Jolantos asmeninio arch. nuotr.

Aukų – ne viena

„Vyras vežė mane į ligoninę. Į pareigūnus nesikreipiau. Kaimynai nėra piktybiniai ar kitaip blogi žmonės. Paprašiau, kad užmigdytų savo šunį. Tačiau ką tik, prieš jums paskambinant su jais kalbėjausi, tai supykau – kaimynai nenori to padaryti, nors šuo šitaip atitrūksta ir pabėga jau ketvirtą kartą. Kaip aš dabar gyvensiu, – net į savo kiemą neįeisiu...“, – išgąsčio neslėpė moteris.

Pasak Jolantos, anksčiau nuo to paties keturkojo buvo nukentėję du greta minėtų kaimynų gyvenantys aukšto ūgio vyrai, tačiau esą jie laiku sureagavo, todėl sužalojimai nebuvo sunkūs – vienam per striukę įkąsta į ranką. „Kas yra kiti du, nežinau, bet kaime sklinda tokios kalbos. Kadangi čia gyvenu tik kelerius metus, negaliu pasakyti“, – tarstelėjo nukentėjusi moteris pridūrusi, jog dėl įvykio parašė skundą Rokiškio rajone esančių Kamajų kaimo seniūnei, kuri liepė šuns šeimininkams įrengti keturkojui voljerą.

Jei nepriims sprendimo, kreipsis į pareigūnus

Paklausta, ar iš kaimynų sulaikė bent atsiprašymo, pašnekovė sakė, jog pusamžė kaimynė kelis kartus buvo atėjusi ir siūlė pinigais atlyginti žalą, tačiau, kadangi buvo apgirtusi, teko ją išprašyti.

„Pasakiau, kad geriau ieškotų išeičių, o ne man pinigus siūlytų. Man pasakė, kad mažiau nervinčiausi, nes jie jį uždarys voljere ir prisegs grandine. Tada jų paklausiau, ar jie supranta, kad po sukandžiojimo aš bijau net garsų. Va, dabar, pamačiusi vienų kaimynų šunį, kurio niekada anksčiau nebijojau, išsigandau ir net užšokau ant turėklų su jumis šnekėdama. Jeigu iki rugsėjo 24 dienos jie nesusitvarkys taip, kaip seniūnė liepė, kreipsiuosi į pareigūnus, parašysiu pareiškimą. Nesiruošiu su jais terliotis! Visi kaime paliudys dėl saugumo, nes vasarą pas kai kuriuos atvažiuoja ir anūkai“ – atviravo Jolanta.

Pasiteiravus, galbūt teko matyti, kad ją užpuolęs šuo būtų skriaudžiamas šeimininkų ir būtent pastarasis elgesys galėtų paskatinti jo agresyvumą, pašnekovė patikino – keturkojo niekas nemuša, jis esą tokio būdo jau nuo tada, kai šeimininkai atsivežė jį dar jauną. Esą keturkojis prie savęs noriai prisileidžia tik šeimininkę, o ant kitų nuolat skalija.

Įpareigojo pastatyti voljerą

Portalo žurnalistams kreipusis į Rokiškio rajone esančių Kamajų kaimo seniūnę Liną Zolubienę ši patvirtino, kad po įvykio buvo apsilankyta pas minėto šuns šeimininkus. Jie supažindinti su gyvūnų laikymo taisyklėmis ir sankcijomis, kas būtų, jei šeimininkai nesilaikytų nurodymų.

„Šeimininkas apgailestavo dėl įvykio ir pažadėjo iki rugsėjo 24 dienos įrengti voljerą ir tinkamai prižiūrėti, kad toks atvejis daugiau nepasikartotų. „Jis sakė, kad siūlė ir kompensaciją nukentėjusiajai, bet ji atsisakė. Lyg ir susitaikė po to. Dabar žiūrėsime, ar iš tikrųjų 24 dieną bus tas voljeras“, – teigė Kamajų kaimo seniūnė.

Jei nepaskiepytas – žmogui už reikalavimų nevykdymą taikomos nuobaudos.

Pasak jos, jei voljeras nebus įrengtas, bus sprendžiama, kaip elgtis – galbūt net taikyti šuns šeimininkams administracinę nuobaudą. „Nukentėjusios moters teigimu, tai jau ketvirtas atvejis, kai keturkojis nutrūksta. Nežinau, kiek kartų buvo nukentėjusiųjų, bet kad ne pirmą kartą nutrūksta, taip, iš jos žinau. Bet skundų mano darbo metu nebuvo, tai – pirmas kartas“, – kalbėjo neseniai seniūnės pareigas pradėjusi eiti L. Zolubienė.

Šunimi domėsis VMVT atstovai

Kaip paaiškėjo, atitinkamų priemonių imtis ketina ir Rokiškio Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai, kurie pranešimą apie įvykusią nelaimę gavo tik po kelių dienų – antradienį.

„Sveikatingumo inspektorius nuvyks patikrinti šuns gyvenimo sąlygų. Keturiolika dienų stebės jį, tikrins, ar paskiepytas nuo pasiutligės. Jei nepaskiepytas – žmogui už reikalavimų nevykdymą taikomos nuobaudos“, – sakė Rokiškio VMVT vyriausioji veterinarijos gydytoja-inspektorė Edita Jončienė.

Užsiminus, kad žurnalistų kalbinta moteris galimai yra ne pirma agresyvaus keturkojo auka, pašnekovė teigė, kad anksčiau skundų dėl šio gyvūno VMVT atstovai nėra gavę, tačiau pripažino, – jei taip vyksta, šeimininkai turi imtis priemonių, kad šuo neatitrūktų ir nesukandžiotų daugiau žmonių.

„Susisieksime su seniūnija ir dėsime visas pastangas, kad viskas būtų padaryta. Juk šuo gali užpulti vaiką, – bet ką“, – žadėjo E. Jončienė.

GALERIJA

  • Neatsigauna po patirto šoko: agresyvus kaimynų šuo sukandžiojo moters rankas
  • Neatsigauna po patirto šoko: agresyvus kaimynų šuo sukandžiojo moters rankas
  • Neatsigauna po patirto šoko: agresyvus kaimynų šuo sukandžiojo moters rankas
Jolantos asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (45)

ANA

Situacija vienas kaimynas pjauna veją prie gatvės, gretimų kaimynų šuo įsisega į koją. Kaimynai ir santykiai draugiški, tas kuriam įkando žada į policiją nesikreipti, jai šunį užmigdys, nes nerimauja kad jo ar vaikų neužpultų. Šuns šeimininkai : šuo kilmingas, dresuotas ir kaip užmigdysi jį, juk augintinį labai myli vaikai...

kur policija?

palaidi suniukai misko tipo parkuose, nemuno saloje, net laisves alejoje - tai yra problema. bausti visus kurie ne pagal istatymus vedzioja savo sunis. taip pat zmones turetu buti pilietiski - sutike palaida suni su savo seimininke ar seimininku reiketu pasakyti pastaba, kad prisiristu uz pavadzio suni. kuomet tokiems bus sukurta visuotine nepakantumo atmosfera baigsis sunu kultas. atsakymas "mano suo nekanda" - tai ne istatymo laikymasis ir ne pagarba kitam zmogui.

Anonimas

Nenormaliem dvikojam, ar geriantiems gyvuno negalima laikyti. Kaimuose tik su grandinem prirakinti ir vargsta gyvuneliai. Naikinti dvikojus ir kuo greiciau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS