Netikėtai mirusio žurnalisto tėvas: domėkitės, kas vyksta jūsų vaikų gyvenimuose | KaunoDiena.lt

NETIKĖTAI MIRUSIO ŽURNALISTO TĖVAS: DOMĖKITĖS, KAS VYKSTA JŪSŲ VAIKŲ GYVENIMUOSE

Jauno LNK žurnalisto Viliaus Stankevičiaus mirtis nuo pirmų minučių apaugo įvairiausiais gandais ir interpretacijomis. Dar daugiau žibalo į ugnį šliūkštelėjo žinia apie jo turėtus reikalus su teisėsauga. „Kauno dienai“ pavyko pasikalbėti su Viliaus tėvu Ermantu, kuris ne tik atskleidė, kas vyko tą lemtingą dieną, bet ir iškėlė versiją, galėjusią sūnų priversti prie savižudybės.

Gegužės 27-ąją kaip lietus iš giedro dangaus pasirodė žinia apie laidos „Labas vakaras, Lietuva“ žurnalisto V. Stankevičiaus mirtį. Iškart po jos viešojoje erdvėje pasipylė įvairių interpretacijų virtinė, nors tikrosios jauno vyro mirties priežasties niekas neskelbė.

Su „Kauno diena“ sutikęs pakalbėti žurnalisto tėvas Ermantas buvo ypatingai atviras – jis pasakojo pats radęs nusižudžiusio sūnaus kūną. Nors skaityti viešumoje pasirodžiusią informaciją apie mirusį sūnų – sunku, kalbėti reikia vien tam, kad kiti pasimokytų iš svetimų klaidų, teigė jis.

„Po sūnaus mirties aš pats sužinojau visus tuos dalykus, kuriuos dabar rašo žiniasklaida ir žino jau visa visuomenė. Tiems, kas pila purvą, smerkia, norėčiau pasakyti tik vieną – neužmirškite, kad jūs taip pat turite vaikų. Labai dažnai būna, kad nors gyvenate su vaikais, daugybės dalykų apie juos nežinote. Šiais laikais tėvai labai dažnai stengiasi, kad vaikai būtų aprūpinti materialiais dalykais, tačiau patariu dažniau domėtis, ką jie veikia ir kas vyksta jų gyvenimuose“, – pokalbį pradėjo sūnų neseniai palaidojęs vyras.

Tiems, kas pila purvą, smerkia, norėčiau pasakyti tik vieną – neužmirškite, kad jūs taip pat turite vaikų.

Smalsus vaikas

Tolimųjų reisų vairuotoju dirbęs raseiniškis teigė, kad po tokios skaudžios netekties stengiasi nepalūžti, o tai padaryti padeda prisiminimai apie gražiausius Viliaus gyvenimo metus.

„Kol buvo mažas, Vilius gyveno su mama, o maždaug nuo 17-likos metų mes gyvenome dviese“, – pasakojo Ermantas ir pridėjo, kad net persikėlęs gyventi į Vilnių sūnus kiekvieną penktadienį grįždavo namo į Raseinius.

Anot tėvo, Vilius nuo mažens buvo labai smalsus vaikas, viskuo domėjosi.

„Jei tik vykdavo koks renginys, sūnus ten būtinai dalyvaudavo. Raseiniuose visi žinodavo, kad per Kalėdas tikrai sulauks mažojo Kalėdų Senelio – būdavo už turimus pinigus prisiperka saldainių ir bėgioja sveikinti žmones“, – sūnaus vaikystę prisiminė pašnekovas ir paminėjo, kad ne vieną apdovanojimą gavęs Vilius jau 13-likos metų mokykloje įkūrė savo pirmąją televiziją.

Taip, anot tėvo, prasidėjo sūnaus domėjimasis televizija, kurioje jis sėkmingai ir dirbo iki šiol.

„16-likos jis jau kūrė įvairius klipus, vaizdo įrašus, reklamas, buvome nupirkę įvairiausios įrangos“, – teigė kalbintas vyras.

Jokių tragedijos ženklų

Žurnalisto tėvas „Kauno dienai“ tikino, kad jokių nerimo, galimos tragedijos ženklų nebuvo, sūnus buvo didelis optimistas.

„Raseiniuose jums visi galėtų patvirtinti, kad į klausimą, kaip sekasi, Vilius atsakydavo trumpai ir aiškiai: „Viskas gerai, visko užtenka“. Jis buvo visų mūsų šypsenėlė, – sakė Ermantas ir prasitarė, kad tik po sūnaus mirties sužinojo daugybę asmeninių jo gyvenimo detalių.

Vyras neslėpė, kad po 24-erių sūnaus netekties sulaukė informacijos iš daugybės žmonių, Viliaus kolegų, draugų, tačiau, kaip pats sako, kol kas daugiau klausimų nei atsakymų.

„Kaip man užsiminė, darbe jis taip pat turėjo problemų“, – atvirai dėstė pašnekovas ir dar kartą pabrėžė, kad viskas pradėjo aiškėti tik palaidojus jūsų: „Vaiką slėgė daugybė problemų, apie kurias jis nesipasakojo. Net sunku pagalvoti, kiek laiko tą slegiančią kuprą jis nešiojo. Kol galiausiai tos naštos nebepakėlė...“

Asmeninio archyvo nuotr.

Sužinojo tik po mirties

Penktadienį naujienų agentūra ELTA paskelbė žinią, kad Vilius pernai pripažino kaltę dėl lytinės aistros tenkinimo su jaunesniu negu 16 metų asmeniu.

„2022 m. liepos 19 d. Šiaulių apylinkės teismas patvirtino prokuroro nutarimą, kuriame konstatuota, kad V. Stankevičius prisipažino kaltu dėl seksualinio nusikaltimo prieš nepilnametį asmenį, tai yra dėl to, kad jis, būdamas pilnametis, lytiškai santykiavo su jaunesniu negu 16 metų asmeniu, nesant išžaginimo, seksualinio prievartavimo ar privertimo lytiškai santykiauti požymių“, – rašoma ELTOS išplatintame pranešime.

Žurnalisto tėvas tikino apie šiuos sūnaus su teisėsauga susijusius reikalus nežinojęs, tačiau atskleidė iškalbingą informaciją, kuri, kaip jis tikina, jį pasiekė iš patikimų šaltinių.

„Tas jaunuolis, su kuriuo siejamas mano sūnus, šiuo metu figūruoja dar trijose tokio pobūdžio bylose“, – šokiruojančias detales dėstė pašnekovas.

Lemtinga diena

Ermantas buvo tas žmogus, kuris ir rado nebegyvą savo vaiką.

„Tą penktadienio vakarą buvusiai žmonai, Viliaus mamai, paskambino sūnaus kolegos ir pasakė, kad negali su juo susisiekti telefonu. Tada ir pradėjome visi ieškoti. Ieškojome visą naktį. Kažkaip nuojauta vedė važiuoti link ten, kur Vilius mėgdavo būti vaikystėje, prie ąžuolo. Jau buvo pradėję švisti, važiuodamas ten ir pamačiau sūnaus automobilį ir jį patį nebegyvą“, – skaudžius momentus prisiminė tėvas. Pašnekovas tikino, kad Vilius parašė ir paliko keturis laiškus, tačiau iki dabar jų negali paskaityti, nes juos pasiėmė į įvykio vietą atvažiavę pareigūnai.

Tėvas pasakojo, kad tą lemtingą penktadienį, priešpiet, išėjęs iš darbovietės, Vilius elektriniu paspirtuku nuvyko iki savo automobilio, persėdo į jį ir iškart, niekur neužsukęs, nuvažiavo į tą vietą, kur ir baigė savo gyvenimo kelionę. Visa tai, anot Ermanto, užfiksavo sūnaus automobilyje buvęs vaizdo registratorius.

V. Stankevičius 2022 m. Vilniaus universitete baigė žurnalistiką. Laidoje „Labas vakaras, Lietuva“ rengė reportažus, o pastaruoju metu vedė ir kriminalinių naujienų rubriką.

Gairės: Vilius Stankevičius, žurnalistas, savižudybė, Viliaus Stankevičiaus tėvas, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (280)

JUSTINAS

Ziniasklaida paskelbusi turi tai panaikinti po artimuju prasymo ,viskam yra riba.

.........

Homikai pedofilai lenda vienas po kito kaip grybai po lietaus.. jau nebespėjama jų dangstyti

????

Gal jau metas straipsniui tarti viso gero?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS