Dėl gyvybės kovojančiai devynmetei mergaitei žmonės jau paaukojo per 118 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

DĖL GYVYBĖS KOVOJANČIAI DEVYNMETEI MERGAITEI ŽMONĖS JAU PAAUKOJO PER 118 TŪKST. EURŲ

  • 28

Devynerių metų alytiškei Ugnei, kurią praėjusį ketvirtadienį automobilis partrenkė Alytuje, pėsčiųjų perėjoje, surinkta jau per 118 tūkst. eurų.  Apie tai feisbuke pranešė jos mokytoja Viktorija.

„Surinkta parama Ugnei šiai dienai sudaro virš 118 000 eurų.

Surinktos paramos lėšos bus naudojamos Ugnės interesams: reikiamam gydymui, reabilitacijai, medikamentams, teisinės pagalbos užtikrinimui ir finansavimui (esant poreikiui) bei kitiems būtiniems poreikiams.

Periodiškai viešinsime panaudotų paramos lėšų ataskaitą, siekiant besąlyginio skaidrumo.

Visi esame labai dėkingi prisidėjusiems“, – rašė mergaitės mokytoja Viktorija.

 

 

Priminsime, kad mergaitė į avariją pateko Alytuje, Statybininkų gatvėje.  Ugnę partrenkė „VW Golf“ vairuotojas, gimęs 1958 m.. Jis nepastebėjo per nereguliuojamą perėją ėjusios devynerių metų mergaitės ir ją partrenkė. Vairuotojas buvo blaivus.

Mergaitė buvo labai stipriai sužalota. Vakar feisbuke buvo pranešta, kad renkama parama Ugnės gydymui. Į žmones su pagalbos prašymu kreipėsi Ugnės mokytoja.

„Niekada neteko prašyti pagalbos viešai, bet pagalbos reikia ne man, o mano mokinukei Ugnytei, kuriai yra tik devyneri metukai… Ją, einančią pėsčiųjų perėja, numušė automobilis… Mergaitė patyrė labai stiprią galvos traumą, nekalbant apie kitus daugybinius sužalojimus… Jos laukia ilgas kelias iki grįžimo pas mus į klasę…“ – pirmadienį feisbuke rašė nukentėjusios mokytoja.

Rekvizitai paramai:

VšĮ „Pirmoji A 2022“

LT927189900010700047

Būtinai nurodykite paskirtį PARAMA UGNEI

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

123

Vairuoju 50 metų, mačiau visokių situacijų. Ne kartą ir man vaikai po ratais metėsi, bet kažkaip pavyko išsisukti. Pas mane jau refleksų lygyje : jei dešinej mašina perejoj stabdo, stabdau ir aš. Nors man ir pypina, ir pirštą prie smilkinio sukioja visokie debilai. Bet kažkaip nelaimes išvengti dar pavyko. Nors niekada negali būti tikras dėl rytdienos. Sekundei užsižiopsosi - ir palys kas po ratais. Daug dabar visokių žioplių su telefonais net neapsidairę eina per gatvę.

Alytiškis

Taip pat, kam kyla klausimas kam pinigai, tai paaiškinu. Mergaitė gyvena daugiavaikėje šeimoje. Vienam iš tėvų reikės atsisakyti darbo ilgiems metams, reabilitacijai mergaitės, slaugai ir priežiūrai! Kaip šeimai išgyventi kada alytuje vyksta karteliniai įmonių susitarimai or atlyginimai neviršija minimumo, o kainos kaip didmiestyje. Surinkta suma dar ženkliai per maža. Parėmiau, ir dar paremsiu jei reikės nors pats vos galą su galu suduriu. Ir labai tikiuosi, kad ir kiti prisidės prie šios skaudžios, seno kuilio įvygdytos nelaimės! Saugokit save ir kitus.

Alytiškis

Tie kas sakot, kad vairuotojo neteisti, tai paaiškinu. Ir ši problema įsisenėjusi gan stipriai. Kelias dviejų juostų. Pirma juosta važiavęs sustojo ir praleido mergaitę, o kaimietis antra juosta važiavęs net nepristabdė. Mergaitė nuskrido gerus 20 metrų. Pirmiausiai tai reikia kiekvienam vairuotojui susimąstyti, pasimokyti iš svetimų klaidų. Antra ir valdžia galėtų įsitraukti į švietėjišką veiklą ir plačiai viešinti ir šviesti visus vairuotojus ir pėščiuosius! Mergaitė visam gyvenimui gyvens su traumom o senis gaus liktinai ir toliau sau lakstys! Teises atimti tokiam visam gyvenimui!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS