Pareigūnai įspėja vairuotojus: keliuose – laukiniai gyvūnai | KaunoDiena.lt

PAREIGŪNAI ĮSPĖJA VAIRUOTOJUS: KELIUOSE – LAUKINIAI GYVŪNAI

  • 0

Atėjus rudeniui šalies keliuose padaugėja pavojų, kuriems įtakos gali turėti dažniau nei bet kada į važiuojamąją dalį išbėgę laukiniai gyvūnai. Policija ragina vairuotojus būti atidiems ir akyliems, kad netikėtai neištiktų nelaimė.

Kaip šiandien pranešė Šiaulių apskrities policijos pareigūnai, ketvirtadienį, kelyje Šiauliai-Radviliškis gyventojai pastebėjo po kelią besiblaškančius briedžius.

Jų užfiksuoto vaizdo įrašo pabaigoje matyti, kaip skubėdami vairuotojai vieno iš jų vos neparbloškia.

„Rudenį daug gyvūnų keliuose, tad būkite atsargūs!“, - įspėja policija.

Portale prieš kurį laiką jau skelbta, kad priešais automobilį įžengus žvėriui, nereikėtų bandyti jo nuvyti garsiniu signalu ar šviesomis. Tai gyvūnui gali sukelti išgąstį ir jis gali pradėti elgtis nenuspėjamai.

 

 

Jei gyvūnas liko stovėti kelyje ar pastebėta, kad jis patyrė sužeidimų, reikėtų apie tai informuoti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pasitaikius atvejams, kai iš miško gali pasirodo ne vienas, bet būrelis žvėrių, svarbu nepanikuoti, sustoti ir įjungus avarines šviesas palaukti, kol gyvūnai pasišalins.

Policininkai pataria vietovėse, paženklintose kelio ženklais „Laukiniai gyvūnai“, sulėtinti greitį, kad, atsiradus kliūčiai, bet kuriuo metu galėtų tinkamai reaguoti, suvaldyti automobilį, prireikus – sustoti. Reikia stebėti kelkraščius – dažniausiai gyvūnai į važiuojamąją kelio dalį įbėga būtent nuo gausiai krūmais ar medžiais apaugusio kelio krašto.

Svarbu ne tik laikytis leistino važiavimo greičio, bet ir pasirinkti saugų važiavimo greitį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS