Pėsčiųjų perėjoje partrenkta mergaitė patyrė sunkias traumas: kviečia aukoti jos gydymui | KaunoDiena.lt

PĖSČIŲJŲ PERĖJOJE PARTRENKTA MERGAITĖ PATYRĖ SUNKIAS TRAUMAS: KVIEČIA AUKOTI JOS GYDYMUI

  • 75

Praėjusį ketvirtadienį Alytuje, pėsčiųjų perėjoje, buvo partrenkta devynerių metų mergaitė. Mergaitė patyrė sunkių traumų. Jos mokytoja kreipėsi į geros širdies žmones ir prašo pagalbos.

„Niekada neteko prašyti pagalbos viešai, bet pagalbos reikia ne man, o mano mokinukei Ugnytei, kuriai yra tik devyneri metukai… Ją, einančią pėsčiųjų perėja, numušė automobilis… Mergaitė patyrė labai stiprią galvos traumą, nekalbant apie kitus daugybinius sužalojimus… Jos laukia ilgas kelias iki grįžimo pas mus į klasę…“ – feisbuke rašė nukentėjusios mokytoja, kuri sutiko pasidalinti įrašu su portalo kauno.diena.lt skaitytojais.

Mokytoja teigė, kad pėsčiųjų perėjoje nutrenkta mergaitė buvo labai guvi ir aktyvi. „Ugnytė yra iš daugiavaikės šeimos, kuri labai rūpinasi visais savo vaikais, tačiau dabar šeimai reikalinga finansinė parama Ugnytės gydymui… Labai prašau visų galinčių prisidėti ir jai paaukoti. Esu labai dėkinga visos klasės tėvelių bendruomenei už iniciatyvą, rūpestį, palaikymą ir pagalbą organizuojant paramos fondą. Žinau, kad kartu mes galime daugiau!“ – rašė mokytoja Viktorija.

 

 

Kaip jau buvo skelbta, nelaimė įvyko Alytuje, Statybininkų gatvėje. 

Kaip portalą kauno.diena.lt ketvirtadienį informavo Alytaus policijos atstovė, apie 13 val. Statybininkų gatvėje „VW Golf“ vairuotojas, gimęs 1958 m., nepastebėjo per nereguliuojamą perėją ėjusios devynerių metų mergaitės ir ją partrenkė. Vairuotojas buvo blaivus. 

Kaip pranešė Alytaus apskrities policija, į įvykio vietą pirmasis atvyko Kelių policijos skyriaus specialistas Erlandas Didžiulis.

Jis ėmėsi skubių pirmosios pagalbos veiksmų, siekdamas išgelbėti mergaitės gyvybę.

Pareigūnas važiavo vykdyti jam pavestą tarnybinę užduotį. Pastebėjęs nelaimę, jis ėmėsi veiksmų, kol atvyks greitosios pagalbos medikai.

Medikai mergaitę išvežė į Alytaus ligoninę. Dėl politraumos, daugybinių sužalojimų, mergaitė buvo paguldyta į reanimacijos skyrių.

„Pagal tai, kas matoma nuotraukose  iš eismo įvykio vietos, automobilio smūgis turėjo būti nemenkas – mergaitė nublokšta ne vieną ir ne du metrus nuo perėjos“, – sakė pareigūnė.

Pirminiais policijos duomenimis, mergaitė Kelių eismo taisyklių nepažeidė – ėjo per perėją. Pirma juosta važiavęs automobilio vairuotojas ją pastebėjo ir sustojo praleisti, o antrąja juosta važiavęs „VW Golf“ nesustojo ir vaiką partrenkė.

Alytaus policijos vaizdo įrašas.

Penktadienį Kauno klinikų, kuriose gydomas vaikas, atstovai portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad mergaitės būklė sunki. „Išorinių sužalojimų nebuvo matyti, įtarta, kad pažeisti vidaus organai. Vaikui atlikta operacija, paskui sukelta dirbtinė koma“, – mažametės būklę kiek plačiau aprašė portalas delfi.lt.

Įvykis tiriamas.

Rekvizitai paramai:

VšĮ „Pirmoji A 2022“

LT927189900010700047

Būtinai nurodykite paskirtį PARAMA UGNEI

GALERIJA

  • Pėsčiųjų perėjoje partrenkta mergaitė patyrė sunkias traumas: kviečia aukoti jos gydymui
  • Pėsčiųjų perėjoje partrenkta mergaitė patyrė sunkias traumas: kviečia aukoti jos gydymui
  • Pėsčiųjų perėjoje partrenkta mergaitė patyrė sunkias traumas: kviečia aukoti jos gydymui
„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Alytuje“ ir mokytojos feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (75)

Anonimas

Tame ir esme kad gydymas nemokamas ir kazkam kitam renka pinigus. Vaikus gydo nemokamai valstybe.

Šioje šalyje nėra vietos pėstiesiems...

Šioje šalyje nėra vietos pėstiesiems...

Kukas

Cia renka pinigus masinos remontui?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS