Prie Nemune dingusio paauglio paieškų žada jungtis ir narai iš Latvijos | KaunoDiena.lt

PRIE NEMUNE DINGUSIO PAAUGLIO PAIEŠKŲ ŽADA JUNGTIS IR NARAI IŠ LATVIJOS

  • 1

Keletą dienų iš eilės besitęsiančios intensyvios penkiolikmečio, galimai nuskendusio netoli Šilinės kaimo Jurbarko rajone, paieškos tęsiamos ir šiandien, šeštadienį. Į pagalbą telkiasi savanoriai bei specialiosios tarnybos. Padėti žada ir narai iš Latvijos.

Padės ir latviai

Į Gelgaudiškio miestelyje, Šakių rajone, esančią prieplauką paskutinę vasaros dieną nuo 8 val. besirenkantys žmonės paauglio paieškas vykdys toliau. Tikimasi sulaukti daugybės savanorių. Prie paieškų vidurdienį ketina prisijungti ir narų gelbėtojų pajėgos iš Latvijos.

„Žada atvykti 10 gelbėtojų. Latviai atsiveš dvi valtis, bepilotę skraidyklę, povandeninę įrangą. Lietuvos gelbėtojai padės, jei šiandien nesulauks skubių iškvietimų“, – šeštadienio rytą portalui kauno.diena.lt pasakojo nuo antradienio nežinia ir viltimis surasti sūnų, kurį, tikėtina, pasiglemžė Nemunas, gyvenanti mama.

Manė, kad sūnų rado

Moteris neslepia, kad į paieškas įsitraukė daugybė žmonių iš visos Lietuvos, tad ir viltis rasti sūnų neblėsta. 

„Vakar jau du kartus galvojome, kad jį radome. Viena moteris socialiniame tinkle parašė, kad bepilote skraidykle pastebėjo mūsų sūnų. Puolėm ieškoti. O ten – žolių sankaupa, prieš saulę blizganti,  – apie penktadienį vykusias paieškas pasakojo moteris. – Mūsų šuo nurodė dvi vietas. Vakare vienas vaikinukas kariškis nuėjo patikrinti vieną įtartiną vietą – čia nei priplauksi, nei normaliai prieisi – tai vos pats nenuskendo. Jis pasakojo, kad tokių vietų dar nematė – žemės, purvas, ir taip suka, suka jį.“

Vaikino mama sako, kad paieškose dabar atsirado daugiau tvarkos – specialistai su savanoriais susijungė į komandas, pradėjo kurti planus. 

„Nemune – drumstas dumblas: kai ryte šviečia saulė, tai skrendant bepilotėmis skraidyklėmis net akmenukai matosi, bet kur giliau, kur duobės, dugno nesimato. Maždaug pusę metro nematome. Šiandien mūsų viltys siejamos su narais iš Latvijos. Tikiuosi, kad jie galės pamatyti dugną“, – sakė pašnekovė.

Pašnekovės nuotr.

Tiesa, problemų paieškose sukelia ne tik klastingas vanduo, bet ir netoli paieškų vietų dirbanti žemsiurbė. „Ji veikia nuo ryto iki vakaro ir jos neišjungia. Jeigu tik ją išjungtų, apžiūrėtume ir šalia jos esančias vietas“, – užsimena moteris.

„Reikia visų“

Žemsiurbė veikia nuo ryto iki vakaro ir jos neišjungia. Jeigu tik ją išjungtų, apžiūrėtume ir šalia jos esančias vietas

„Ieškant mūsų sūnaus, prašome susitelkti kuo daugiau žmonių – susiskirstysime grupėmis ir vėl šukuosime Nemuno pakrantes. Iš prieplaukos pajudės 12 baidarių. Reikia ir plaukikų, narų, valčių, bepiločių skraidyklių, kinologų“, –  portalui kauno.diena.lt kalbėjo mama.

Ir pridūrė: „Esu labai nustebusi, kad tiek žmonių padeda. Tačiau, visi važiuokite į pagalbą, visų reikia. Šiandien pajėgų bus labai daug, šiandien mes būsime stiprūs. Rytoj jau nebežinau, ar ką beturėsim.“

Anot mamos, visi galintys padėti surasti vienturtį jos vaiką, kviečiami prisijungti šeštadienį bet kuriuo jiems patogiu metu.

„Užsienio reikalų ministerijos atstovai susisiekė su Kaliningrado srityje esančiu Lietuvos konsulatu. Jei turės žinių, žadėjo mus informuoti“, – kalbėjo dingusio penkiolikmečio artimieji.

Primename, kad žmones suvienijusios galimai nuskendusio Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos aštuntoko paieškos pradėtos nuo trečiadienio, tačiau kol kas jos – bevaisės.

Kaip portalui penktadienį pasakojo minėtai mokyklai, kurią lankė jaunuolis, laikinai vadovaujanti Nijolė Šapolienė, spėjama, kad penkiolikmetis pateko į upės vagoje siautusią srovę plaukdamas Nemunu iš Gelgaudiškio į Šilinės kaimą Jurbarko rajone.

Nors nelaimės vietoje buvę jaunuolio draugai, išgirdę pagalbos šauksmą, bandė jį gelbėti, pastangos vaisių nedavė – paauglys esą paniro po vandeniu ir dingo.

GALERIJA

  • Prie Nemune dingusio paauglio paieškų žada jungtis ir narai iš Latvijos
  • Prie Nemune dingusio paauglio paieškų žada jungtis ir narai iš Latvijos
  • Prie Nemune dingusio paauglio paieškų žada jungtis ir narai iš Latvijos
  • Prie Nemune dingusio paauglio paieškų žada jungtis ir narai iš Latvijos
Pašnekovės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

SS

gerai pabrinks ir lavonas iskils pats

SUSIJUSIOS NAUJIENOS