Sausi orai kelia gaisrų pavojų – Kretingos ir Varėnos rajonuose degė miškas | KaunoDiena.lt

SAUSI ORAI KELIA GAISRŲ PAVOJŲ – KRETINGOS IR VARĖNOS RAJONUOSE DEGĖ MIŠKAS

  • 0

Sausi orai kelia didelį gaisrų pavojų miškuose – pirmadienį ugniagesiams teko kelis kartus talkinti Valstybinių miškų urėdijos priešgaisrinėms pajėgoms, gesinant miškuose įsiplieskusius gaisrus. 

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, pirmadienio vidurdienį Varėnos rajone, Marcinkonių seniūnijoje, Daržinėlių kaime esančiame miške degė medžiai ir miško paklotė. Gaisras nusiaubė 1,4 ha plotą.

Tą pačią dieną ugniagesiai skubėjo gesinti ir Kretingos rajone, Rūdaičių kaime, esančio Joskaudų miško.

Atvykus ugniagesiams, jau degė miško paklotė ir jaunuolynas.

Atliekant gesinimo darbus buvo rasti du karo laikų sprogmenys. Apie tai buvo informuoti išminuotojai, jie vėliau buvo palydėti į Kairių poligoną sprogmenų sunaikinimui. Per gaisrą išdegė 40 arų miško paklotės.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet ugniagesiai gelbėtojai gesino 110 miško ir miško paklotės gaisrų, o per 2022 metus buvo gesinti 134 tokie gaisrai.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba prognozuoja, kad antradienį ir trečiadienį  Lietuvoje vyraus ketvirtos (didelis gaisrų pavojus), o Panevėžio urėdijoje – penktos klasės miškų gaisringumas (labai didelis miškų gaisrų pavojus).

Ugniagesiai gelbėtojai prašo gyventojų būti atsakingais ir itin budriais lankantis miškuose.

Pastebėjus gaisrą miške, prašoma skambinti skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS