Savaitgalį kilo 113 gaisrų, ugniagesiai žmones gelbėjo daugiau nei 70 kartų | KaunoDiena.lt

SAVAITGALĮ KILO 113 GAISRŲ, UGNIAGESIAI ŽMONES GELBĖJO DAUGIAU NEI 70 KARTŲ

  • 0

Per praėjusias tris paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 113 gaisrų ir atliko 71 gelbėjimo darbą.

Per gaisrus du žmonės žuvo, du buvo sužeisti traumuoti, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Penktadienį Marijampolės savivaldybėje, Meškėnų kaime, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas.

Ugniagesiai iš pastato išnešė moterį, o greitosios pagalbos medikai ją išvežė į ligoninę. Vėliau po užgriuvusia perdanga buvo rastas vyro kūnas.

Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo.

Sekmadienio naktį buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdos rajone, Sendvario seniūnijoje, Glaudėnų kaime, dega buvęs sąvartynas. Atvykus ugniagesiams, degė medinė pašiūrė. Joje buvo rastas nenustatytos tapatybės sudegęs žmogaus kūnas. Gaisro metu pašiūrė sudegė visiškai.

Tą pačią dieną, 22.42 val., buvo pranešta, kad Vilniuje, M. K. Čiurlionio gatvėje, mūrinių sandėliukų masyve liepsnojo sandėliukas. Kadangi buvo daug dūmų, ugniagesiai patikrino visus sandėliukus.

Šalia esančiame sandėliuke buvo rastas smarkiai apdegęs vyras. Jis buvo perduotas greitosios pagalbos medikams ir išvežtas į ligoninę.

Šeštadienio naktį buvo gautas pranešimas, kad Alytuje, Naujojoje gatvėje, dega žmogus. Atvykę ugniagesiai namuose rado tik degančius drabužius, žmogaus nebuvo.

Vėliau policija informavo, kad apie 1 val. į Alytaus ligoninę iš buto Žuvinto gatvėje buvo pristatytas ir dėl 49 proc. kūno nudegimo paguldytas vyras.

Įtariama, kad jis susižalojo pats. Įvykis tiriamas.

5.41 val., Kaune, Bačkonių gatvėje, mediniame gyvenamajame name, kambaryje, smilko lova ir laužas. Ugniagesiai iš namo išvedė gyventoją, jis nenukentėjo. Gelbėtojai išnešė smilkstančią lovą ir išvėdino patalpas. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

11.13 val. buvo gautas pranešimas, kad Alytuje, Žuvinto gatvėje, daugiabučio namo bute daug dūmų, o namuose yra vaikų. Atvykus ugniagesiams, pirmajame aukšte tvyrojo tiršti dūmai. Ugniagesiai iš dūmų pilno buto per balkoną iškėlė tris vaikus.

Po greitosios pagalbos medikų apžiūros du vaikai buvo nuvežti į gydymo įstaigą. Gaisro metu kambaryje sudegė eglutė, aprūko sienos ir lubos. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Sekmadienį prieš vidurnaktį Šalčininkų rajone, Didžiųjų Baušių kaime, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Gyventojas iš degančio namo išėjo iki atvykstant ugniagesiams. Kadangi jis prisikvėpavo dūmų, greitosios pagalbos medikai jį nuvežė į ligoninę. Gaisro metu sudegė namo stogas, išdegė palėpė, kambarys ir koridorius, aprūko kiti kambariai. Ugniagesiai iš namo išnešė du dujų balionus. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Penktadienį, 9.59 val., pranešta, kad Šakiuose, Vasario 16-osios gatvėje, miesto tvenkinyje matomas skenduolis. Ugniagesiai iš vandens ištraukė moters kūną.

Tą pačią dieną Vilniuje, Gulbinų gatvėje, Gulbinų ežere ugniagesiai ieškojo nuskendusio žmogaus. Už 25 m nuo kranto, vandens paviršiuje, prišalusį prie ledo, ugniagesiai rado vyro kūną.

Šeštadienį, 15.13 val., buvo gautas pranešimas, kad Visagino savivaldybėje, Magūnų kaime, Gulbinės ežere, skęsta žvejys. Atvykus ugniagesiams, skendęs žmogus jau buvo ištrauktas į krantą ir išvežtas į gydymo įstaigą. Ugniagesiai, naudodami gelbėjimo roges, pargabeno į krantą žvejo daiktus.

11.10 val. buvo pranešta, kad Panevėžyje, Šermukšnių gatvėje, į garažo duobę įkrito vyras. Ugniagesiai duobėje be sąmonės gulinčiam vyrui atliko gaivinimą. Atvykę greitosios pagalbos medikai perėmė gaivinimą, tačiau po kurio laiko buvo konstatuota vyro mirtis.

Tą pačią dieną ugniagesiai gelbėjo ežere įlūžusį šunį ir sužeistą gulbę. Pavakarę buvo pranešta, kad Prienų rajone, Stakliškių seniūnijoje, Pieštuvėnų kaime, lūžus ledui ežere, šuo atsidūrė vandenyje. Jis buvo už 20 metrų nuo kranto. Naudodami gelbėjimo roges ir virvę, ugniagesiai gyvūną išgelbėjo.

Priešpiet buvo gautas aplinkos apsaugos agentūros darbuotojo pranešimas, kad Vilniaus rajone, Nemėžio seniūnijoje, gulbė, skrisdama virš Nemėžio tvenkinio, kliudė trosą ir susižeidė, ji guli ant ledo. Gulbė buvo už 70 metrų nuo kranto. Ugniagesys gelbėjimo rogėmis nusigavo iki gulbės, pargabeno sužeistą paukštį į krantą ir perdavė gyvūnų globėjui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS