Aštuonerių mergaitė iš degančio buto iššoko per langą: kaimynai papasakojo daugiau nelaimės detalių | KaunoDiena.lt

AŠTUONERIŲ MERGAITĖ IŠ DEGANČIO BUTO IŠŠOKO PER LANGĄ: KAIMYNAI PAPASAKOJO DAUGIAU NELAIMĖS DETALIŲ

  • 0

Šiaulių rajone pirmadienį pas tėvą viešėjusi dukra su šeima liko gyvi per stebuklą. Aštuonerių mergaitė iš degančio buto iššoko pro langą, kitą dukrą mama spėjo išsinešti su savimi. Nepavyko išsigelbėti tik buto šeimininkui, kuris žuvo liepsnose, pasakojama LNK reportaže.

Pensininkų pora rodo po gaisro aprūkusią daugiabučio laiptinę. Kad dega kaimyno butas, sako, supratę tik išgirdus vaikų klyksmus.

„Išgirdusi riksmus, nubėgau pažiūrėti pro langą. Pamačiau gaisrą, supratau, kad kažkas atsitiko negero, kad dega“, – pasakojo senolė.

Tik tada sutuoktiniai suprato, kad jų buto durys įkaitusios. Netrukus pro jas senjorus į lauką išvedė ugniagesiai gelbėtojai.

„Mus išvedė. Jau dūmų buvo ir čia“, – sakė moteris.

Kiek anksčiau, kad daugiabutyje kažkas dega, suvokė antrame aukšte gyvenantys kaimynai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Miegamajame pajutome karštą tvaiką, bet aš vėl atsiguliau, nes dūmų dar nebuvo“, – sakė kita daugiabučio gyventoja.

„Pirmieji užuodė dūmus mano vaikai, kurie kaip tik buvo atvažiavę iš Kauno. Visi buvome truputėlį prislopę“, – porino kaimynas iš antro aukšto.

Iš savo buto jie bandė gelbėtis per laiptinę, tačiau dūmų joje buvo per daug.

„Paskubomis kas kokius daiktus pristvėrėme ir visi puolėme bėgti į lauką, tačiau vos pradarius duris tvokstelėjo karšti dūmai. Tuomet visi nuskubėjome atgal į butą prie lango“, – kalbėjo dar viena įvykio liudininkė.

Visus kaimynus iš antro aukšto pro langą kopėčiomis iškėlė ugniagesiai. Liepsnojančiame bute jie rado apdegusį buto savininko kūną. Pas 51-erių vyrą kaip tik svečiavosi dukra su vyru ir dviem savo dukterimis. Visi jie išsigelbėjo. Drąsos netrūko ir aštuonerių mergaitei.

„Viena mergytė iššoko pro langą, o kitą dukrą moteris išsinešė su savimi.

Mergaitė sunkių sužalojimų nepatyrė, tačiau medikai jos būklę vis dar stebi ligoninėje. Anot ugniagesių, greičiausiai gaisrą sukėlė pats buto šeimininkas.

„Tiriamos kelios versijos. Viena iš pagrindinių, kuri, greičiausiai, ir pasitvirtins, – neatsargus rūkymas. Dūmų detektoriaus bute nebuvo“, – įvykio priežastis komentavo Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) atstovas Gintaras Zonis. 

Anot kaimynų, išdegusiame kambaryje buvo krosnis. Galbūt nelabai tvarkinga, nes kartais dūmai iš jos pasklisdavo ir į kitus butus. Vietiniai pasakojo, kad buto šeimininkas buvo ramus, tačiau išgerti mėgdavo. Ugniagesius iškvietusi kaimynė, negaili gerų žodžių gelbėtojams.

„Labai esame dėkingi gaisrininkams už operatyvumą. Jie čia sulėkė per septynias minutes. Reikėtų jiems išreikšti didžiausią padėką“, – dėkojo ugniagesiams per gaisrą apdegusio daugiabučio gyventoja.

GALERIJA

  • Aštuonerių mergaitė iš degančio buto iššoko per langą: kaimynai papasakojo daugiau nelaimės detalių
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS