Sprogimo Molėtų rajone liudininkė jautėsi kaip siaubo filme: sako, kad vienam nutrauktos kojos | KaunoDiena.lt

SPROGIMO MOLĖTŲ RAJONE LIUDININKĖ JAUTĖSI KAIP SIAUBO FILME: SAKO, KAD VIENAM NUTRAUKTOS KOJOS

  • 18

Sprogimas Molėtų rajone nusinešė dviejų vyrų gyvybes, sunkiai sužeistas su jais kartu buvęs 19-metis, jis skubiai išvežtas į ligoninę. Nelaimė įvyko, kai vyrai iš automobilio iškraudinėjo metalą, surinktą Pabradės poligone. Pasirodo, kad tarp nuolaužų buvo ir nenustatytos kilmės sprogmuo. „Aro“ pareigūnai, apžiūrėję teritoriją, rado ir daugiau įtartinų, į sprogmenis panašių daiktų. Sukrėsti kaimo gyventojai sako, kad jaunuolius puikiai pažinojo, praneša LNK.

Apie sprogimą kaimo gyventojai kalba nenoriai. Sako, kaimynai visą vakarą praleido kartu, mat po to, kas įvyko, ramiai sėdėti namie negalėjo.

„Iš pavėsinės atėjau gal po kokių 10 minučių. Pasigirdo labai stiprus sprogimas. Kai tie nesutarimai tarp valstybių, aš pabijojau, kad čia baltarusiai, poligonas čia netoli“, – sakė kaimynė Aldona.

Bendrajam pagalbos centrui pranešus apie sprogimą, į Arnionių kaimą sulėkė ugniagesiai, medikai ir „Aro“ pareigūnai. Įvestas planas skydas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Pamačiau, kad žmonės bėga į aną pusę. Išėjau ir aš, sutikau vyriškį: jis – visas pabalęs, rankom mosikuoja: „Neik, nes ten labai baisu, neik“. Aš prie garažo užsukau ir išgirdau labai baisiai rėkia, baisu tiesiog buvo kaip rėkia“, – teigė Aldona.

Pranešta apie sprogusią mašiną. Vėliau paaiškėjo, kad sprogimas įvyko šalia jos, kai trys vyrai bandė iš mašinos iškrauti Pabradės poligone surinktą metalą. Du vyrai žuvo iškart, trečias – sunkiai sužeistas.

„Vyrai vežėsi iš poligono metalą. Ir tarp tų metalo dirbinių pasitaikė sprogmenys, kurie sprogo. Kol kas žuvusiųjų tapatybės dar iki galo nenustatytos. Yra nustatyta tik kartu su jais buvusio vyro tapatybė“, – komentavo Policijos departamento komunikacijos skyriaus Ramūnas Matonis.

Išėjau ir aš, sutikau vyriškį: jis – visas pabalęs, rankom mosikuoja: „Neik, nes ten labai baisu, neik“.

Aiškėja, kad tik vienas iš trijų buvo vietos gyventojas.

Kaimynai pasakoja, kad visi trys vyrai dar labai jauni. Esą vienas ką tik atšokęs vestuves, kitam neseniai gimė vaikas.

„Vienas – mano kaimynas, labai gerai pažinojau, labai geras žmogus, mandagus, nieko blogo negaliu pasakyti. Ir dar vieną vaikiną pažinojau iš matymo. Vardo nežinau, irgi atvažiuodavo. Jie visi, kurie atvažiuodavo iš Pabradės, buvo mandagūs, su manimi visada pasisveikindavo“, – pasakojo Aldona.

Per sprogimą sunkiai sužeistam jaunuoliui – vos 19 metų. Jo būklė sunki. Jis skubiai išgabentas į ligoninę.

„Sako, kad vienam nutrauktos kojos. Kai girdėjau riksmus, prisiminiau, kaip žiūrėdavau siaubo filmus“, – kalbėjo kaimynė Aldona.

Įvykio vietą apžiūrėję „Aro“ pareigūnai rado daugiau įtartinų, į sprogmenis panašių daiktų.

Dabar kaimo gyventojai sako įtartinai žiūrintys į bet ką. Ir šiandien viena moteris išsikvietė policiją dėl rasto įtartino metalo lauke.

Panašių incidentų gerta Pabradės ir Ruklos poligonų, kai žmones pražudo čia rasti sprogmenys, retai, bet pasitaiko. Prieš 18 metų taip pat Pabradėje panašiomis aplinkybėmis žuvo 49 metų vyras, kuris pragyvenimui užsidirbdavo rinkdamas metalą, kurio ieškodavo poligone.

GALERIJA

  • Sprogimo Molėtų rajone liudininkė jautėsi kaip siaubo filme: sako, kad vienam nutrauktos kojos
  • Sprogimo Molėtų rajone liudininkė jautėsi kaip siaubo filme: sako, kad vienam nutrauktos kojos
  • Sprogimo Molėtų rajone liudininkė jautėsi kaip siaubo filme: sako, kad vienam nutrauktos kojos
  • Sprogimo Molėtų rajone liudininkė jautėsi kaip siaubo filme: sako, kad vienam nutrauktos kojos
  • Sprogimo Molėtų rajone liudininkė jautėsi kaip siaubo filme: sako, kad vienam nutrauktos kojos
LNK stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Jolan

Užuojauta..

Paskutiniams

Kokie rusofobiski imbicilai.

Tam Viktorui

Poligonas yra uždara ir saugoma teritorija.Su įspėjamaisiais ženklais, kad pašaliniams įžengti draudžiama. O tie valkatos ir debilai, nemokėjo skaityti. man gilus px. Natūrali atranka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS