Tokios tragiškos savaitės seniai nebuvo: gaisre žuvo dar vienas žmogus | KaunoDiena.lt

TOKIOS TRAGIŠKOS SAVAITĖS SENIAI NEBUVO: GAISRE ŽUVO DAR VIENAS ŽMOGUS

  • 0

Ketvirtadienio rytą per gaisrą Tauragės rajone, Skaudvilėje, žuvo moteris.

Atėjęs kaimynas pamatė, kad namas pilnas dūmų.

Atvykę ugniagesiai įėjo į vidų ir išnešė moterį, bet atgaivinti jos nepavyko, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Atviros ugnies name nebuvo, gaisro židinys rastas po grindimis.

„Tokios tragiškos savaitės, kaip ši, kai per keturias paras gaisruose žuvo devyni žmonės, seniai nebuvo“, – pranešime sako Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Valstybinės priešgaisrinės priežiūros valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros organizavimo skyriaus viršininkas Aurimas Gudžiauskas.

Pasak pareigūno, dažniausios tokių skaudžių gaisrų priežastys – neatsargus rūkymas, krosnių, židinių bei dūmtraukių eksploatacijos pažeidimai ir gedimai, taip pat neatsargus žmogaus elgesys.

Tokios tragiškos savaitės, kaip ši, kai per keturias paras gaisruose žuvo devyni žmonės, seniai nebuvo.

Artėjant šventėms, jis prašo gyventojų nepamiršti pasirūpinti savo namų saugumu: neperkaitinti krosnių, nepalikti atidarytų pakuros durelių, krosnių įkūrimui nenaudoti degių, greitai užsiliepsnojančių skysčių, nelaikyti prie krosnies malkų ar kitų degių medžiagų, nedžiovinti prie jos drabužių, nepilti smilkstančių anglių ir pelenų į plastikinius kibirus, nepalikti be priežiūros kūrenamų krosnių ir židinių bei nepatikėti jų prižiūrėti mažamečiams vaikams.

Iš viso šiemet liepsnos pasiglemžė 87 žmonių gyvybes. Gaisruose žuvo 52 vyrai, 27 moterys, o aštuonių žuvusiųjų tapatybė nenustatyta.

Žuvusiųjų amžiaus vidurkis – 64 metai. Miesteliuose ir kaimo vietovėse žuvo 60 (69 proc.) žmonių, miestuose – 27 (30 proc.). Dienos metų žuvo 53 gyventojai, naktį – 34.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS