Keturias gyvybes nusinešęs gaisras Anykščių rajone: papasakojo, kas dėjosi įsisiautėjus liepsnoms | KaunoDiena.lt

KETURIAS GYVYBES NUSINEŠĘS GAISRAS ANYKŠČIŲ RAJONE: PAPASAKOJO, KAS DĖJOSI ĮSISIAUTĖJUS LIEPSNOMS

  • 3

Trečiadienio naktį Anykščių rajone, Budrių kaime, kilus gaisrui ir liepsnose žuvus keturiems žmonėms atskleista daugiau detalių apie šią tragišką nelaimę.

Gaisro metu viduje iš viso buvo septyni žmonės. Trims iš jų pavyko išsigelbėti. Deja, jauna moteris, gimusi 2001-aisiais, du mažamečiai vaikai ir kūdikis žuvo.

„Vaikai sudega... Pati turiu mažamečių vaikų. Baisu, neturiu, ką pasakyti, nes tam nėra žodžių“, – graudinosi LNK žurnalistų kalbinta Anykščių rajono gyventoja Ligita.

Pranešimas apie degantį medinį namą, kurio tiek vidinė, tiek išorinė dalis apmūryta plytomis, ir viduje esančius žmones, kurie galimai neturi galimybės išeiti, buvo gautas balandžio 14 d. 01.49 val. Kaip teigiama, iki atvykstant tarnyboms, likusius name žmones bandė gelbėti išsigelbėjusieji iš gaisravietės.

Atvykus pirmajai Kavarsko ugniagesių komandai pastatas jau degė atvira liepsna. Ugnis veržėsi pro duris ir langus. Netrukus nelaimės vietoje pasirodė ir Anykščių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai. Jie 02.14 val. užsidėję kvėpavimo aparatus užėjo į degančio pastato vidų.

„Gavus tam tikros informacijos, kad viename kambaryje prie lango gali būti nukentėjęs asmuo, ugniagesiai vykdė paiešką, bet žmogaus nerado. Vėliau, atliekant perkasimo darbus, tas asmuo rastas kitoje patalpoje“, – LNK žinioms pasakojo Anykščių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas Saulius Slavinskas.

Manoma, kad liepsnos įsisiautėjo nuo krosnies. „Krosnį jie baigė kūrenti apie vienuoliktą valandą vakaro. Tai – jau ganėtinai vėlu“, – sakė jis.

Pasak pašnekovo, antrajame namo aukšte miegojo motina su trim vaikais ir sugyventiniu. Juos pažadino moters sūnus, miegojęs pirmajame pastato aukšte, kuriam taip pat pavyko išsigelbėti.

„Bandė gelbėti ir vaikus, kaip suprantu, tuo metu sugyventinis apdegė ranką, o iššokęs per langą, mano žiniomis, prarado sąmonę“, – detalizavo S. Slavinskas.

LNK žurnalistų paklaustas, ar tiesa, kad kai kurie išsigelbėję asmenys buvo neblaivūs, Anykščių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas teigė, kad ugniagesiai blaivumo nenustatinėja, į šį klausimą galėtų atsakyti policijos pareigūnai.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams susisiekus su Utenos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstove Asta Šuminiene, ji sakė neturinti informacijos, susijusios su galimu iš gaisro išsigelbėjusių asmenų neblaivumu. 


„Pamatė, kad dūmai, motiną išmetė pro langą. Jos sugyventinis iššoko ir Ignas iššoko, o vaikų nebematė niekur“, – pasakojo žuvusių vaikų teta Aida.

Ugnyje žuvo pusės metų mergaitė bei šešerių ir aštuonerių metų broliukai. Taip pat devyniolikos metų viešnia. Kūnai buvo sudegę neatpažįstamai.

Vaikų kūnai rasti pirmajame namo aukšte, tikėtina, sukritus perdangai į apačią nukritę iš antrojo aukšto.

Septynių vaikų motina vaiko teisių atstovams žinoma. Du suaugę jos vaikai – užsienyje, trečias – savaitinėje mokykloje. Motinai esą padedama spręsti santykius su likusiais vaikais – padėti auklėjant.

„Nežinau, iš kur iškilo girtavimo problema, bet tai nebuvo girtavimu pagarsėjusi šeima“, – teigė Kavarsko seniūnė Šarūnė Kalibataitė.

39-erių moteris šiuo metu gyvena su vos aštuoniolikos metų sugyventiniu. Neoficialiais duomenimis, jis – žuvusio mažiausio kūdikio tėvas.

Namas, kuriame ilgus metus gyveno daugiavaikė, – socialinis būstas. Priekaištų nuomininkams seniūnija neturi, dūmų detektoriai čia buvo įrengti prieš dvejus metus. Vienas jų – ir patalpoje, kurioje įvyko ši tragiška nelaimė. Tragedijos ištiktiems žmonėms seniūnija įsipareigojo rasti kitą būstą ir teikti kitokią reikiamą pagalbą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Senele

Gaila vaikuciu ,baisi mirtis.

tai

baisi Dievo bausme?...

xxx

tai ta motina gyveno su beveik savo sunumi, tai ti9kriausiai dar buvo nepilnametis kai boba ji suviliojo. kaip gaila vaiku, kai tokios ale motinos juos gimdo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS