Trikojį pamatęs vairuotojas „kirto per stabdžius“: automobilis vertėsi, matuoklis – sudaužytas | KaunoDiena.lt

TRIKOJĮ PAMATĘS VAIRUOTOJAS „KIRTO PER STABDŽIUS“: AUTOMOBILIS VERTĖSI, MATUOKLIS – SUDAUŽYTAS

  • 17

Greitį pamėgęs 25-erių šiaulietis iš savo asmeninės patirties gali reziumuoti, kad dėl greičio patiriamas adrenalinas tikrai nevertas finansinių nuostolių, kurie gresia skraiduoliams keliuose. Ir ne tik baudos prasme, rašoma Šiaulių policijos išplatintame pranešime.

Skraidymas keliu dažnai baigiasi griovyje, sudaužomi savi ir svetimi automobiliai, padaroma didžiulė turtinė ir neturtinė žala, kurią reikia atlyginti. Prieš šešerius metus vairuotojo pažymėjimą įgijusiam minėtam vaikinui, skolintu automobiliu viršijusiam leistiną greitį, patirties jį suvaldyti nepakako ir jo vairuojama transporto priemonė nudaužė prie kelio stovėjusį mobilų greičio matuoklį, nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė.

Liepos 1-osios vidurdienį kelyje Kuršėnai-Šiauliai prie trikojo greičio matuoklio budėjęs policijos darbuotojas išgirdo automobilio stabdžių cypimą ir išvydo nuo kelio skrendantį matuoklį, o paskui jį – automobilį, kuris aukštyn ratais nusileido į griovį.

Iš „Seat Alhambra“ išsikepurnėjęs vairuotojas buvo blaivus, medikų pagalbos jam neprireikė. Skrydis jam baigėsi sėkmingai sveikatos požiūriu, tačiau materialiniu požiūriu prognozės nelinksmos – sumaitotas svetimas automobilis ir kelias dešimtis tūkstančių kainuojantis mobilus greičio matuoklis. Specialistai dabar vertina, ar matuoklis remontuotinas, ar visai nebenaudotinas. Jie tars savo žodį ir dėl turtinės žalos dydžio. Greičio matavimo įrangos įsigijimo kaina buvo apie 30 tūkst. eurų.

Šiaulietis pareigūnams aiškino, kad, važiuodamas keliu, jis pamatė netoliese stovintį greičio matuoklį ir, išsigandęs, kad bus užfiksuotas greičio viršijimas, staiga nuspaudė stabdžio pedalą. Automobilį ėmė nešti į šoną ir jis tapo nevaldomas. „Seat Alhambra“ keletą kartų vertėsi ir įlėkė į griovį.

Važiuojantiems leistinu greičiu greičio matuoklių baidytis netenka ir materialinių nuostolių skaičiuoti – taip pat.

GALERIJA

  • Trikojį pamatęs vairuotojas „kirto per stabdžius“: automobilis vertėsi, matuoklis – sudaužytas
  • Trikojį pamatęs vairuotojas „kirto per stabdžius“: automobilis vertėsi, matuoklis – sudaužytas
Šiaulių policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

V ir Gis

Realising kaltos KET,nebūtų jų nebūtų avarijų. Ane, VAŹNYČIOTOJAI?

zz

Realiai avarija sukėlė trikojis, jo nebūtų nebūtų avarijos. Turėtų už tai atsakyti

Anonimas

Matot ką trikojai daro uždrausti juos reikia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS