Trimetė mergaitė darželyje patyrė antro laipsnio nudegimą | KaunoDiena.lt

TRIMETĖ MERGAITĖ DARŽELYJE PATYRĖ ANTRO LAIPSNIO NUDEGIMĄ

  • 19

Marijampolėje į darželį atvedusi dukrą, iš jo mama vaiką pasiėmė su antro laipsnio nudegimu. Į incidentą sureagavo visos tarnybos.

Konfliktas tarp šeimos ir darželio įsiplieskė tuomet, kai nuvedus dukrą į darželį mama po pietų sulaukė auklėtojos skambučio, kad atvyktų pasiimti dukros, kuri apsipylė karšta sriuba.

Pamačiusi dukrą mama nustėro, nes pilvas ir koja buvo nuplikyti. Karštas patiekalas labiausiai pažeidė kojos odą. Medikai ligoninėje nustatė antro laipsnio nudegimą. 

Darželio direktorė sako, kad greitosios nekvietė, nes žaizda pasirodė nerimta. Darželis pagal protingumo kriterijus vertina sužalojimo sunkumą. Jei matyti lengvas kūno sužalojimas, pranešama tik tėvams, kitu atveju kviečiama greitoji. 

Mama abejoja, ar tokios žaizdos galėjo pasidaryti nuo neatsargiai vaiko išpiltos sriubos: visgi sriuba išsipylė ne ant atviros odos, o ant rūbų ir ar galima vaikams duoti tokį karštą patiekalą. 

Direktorė sako, kad sriuba vaikams iš virtuvės atkeliauja maždaug nuo 65 iki 68 laipsnių karčio. Kol pasiekia vaikus, yra dar kelis kartus perpilstoma ir patiekiama apie 45 laipsnių. 

Esą, kad pasidarė žaizda, kaltas pats vaikas. 

Darželyje atlikus vidinį patikrinimą nustatyta, kad įvyko nelaimingas atsitikimas ir niekas atsakomybės prisiimti neturi. 

Vaikui atsidūrus ligoninėje iškviesta policija ir vaiko teisių apsauga. Policija iš pradžių atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą. 

Tačiau šeima ketina teisybės ieškoti toliau. 

Trimetės koja jau gyja, tačiau medikai sako, kad gali likti randas. 

Vaiko močiutė mano, kad jeigu toks incidentas būtų įvykęs namuose, viskas vyktų kitaip.  

Šeima kreipėsi į advokatus, kad būtų praplėstas tyrimas. Mama nori, jog darželio atžvilgiu būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas. 

Trimetė į šį darželį ėjo pirmuosius metus. Kol žaizdos dar gyja, mergaitė į darželį neina, o ir grąžinti vaiko į tą pačią ugdymo įstaigą mama nebenori, nes nebesijaučia saugi dėl dukros sveikatos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Janė

Bei auklėtojos turi prižiūrėti vaikus kad vaikas nenudegtų.

Janė

Jeigu vaikas nenori valgyt tai tikrai nestumia į save bliudelio... Ir jeigu būtų 45 laipsnių sriuba nebutų 2 laipsnio nudegimas... Ir ka auklėtojos veikė kad net nematė kaip vaikas apsipylė sriuba... Ir iš kart turėjo skambinti mamai o ne po kurio laiko.. Namie jeigu būtų toks įvykis įvykes iš kart būtų visoms įstaigoms pranešta o kaip darželį įvyksta jau tik vaikas kaltas ir viskas... Pritariu MAMAI ir tegul ieško teisybės iki galo..

Jurgita

Judrūs vaikai gimsta.Nudegimas blogai, bet gal tada mama iki 6 metų gali auginti vaiką be darželio.Įstatymas leidžia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS