Ugniagesiai švenčių laukia su nerimu: žuvusiųjų gaisruose tik daugėja | KaunoDiena.lt

UGNIAGESIAI ŠVENČIŲ LAUKIA SU NERIMU: ŽUVUSIŲJŲ GAISRUOSE TIK DAUGĖJA

  • 0

Ugniagesiai su nerimu laukia ilgųjų šventinių savaitgalių. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, gaisrų skaičius gyvenamuosiuose namuose švenčių metu išauga trečdaliu.

Per penkerius metus kalėdinio laikotarpio metu kilo 274 gaisrai, jų metu žuvo 7 žmonės, o 11 gyventojų patyrė traumų. Gaisrų metu ugniagesiai gelbėtojai išgelbėjo 5 gyventojus.

Šios Kalėdos – ypatingos. Dėl  griežto karantino tvyro įtampa, gyventojai privalo likti savo namuose. Skuba ir atsipalaidavimas didina gaisrų pavojų, tad per šventes  neišvengiama ir skaudžių nelaimių.

„Labai svarbu neperkūrenti krosnių, nepalikti jų besikūrenančių be priežiūros, išeinant iš namų nepamiršti išjungti elektrinių girliandų, užpūsti degančių žvakių, nepalikti įkraunamo telefono ar įjungto kompiuterio“, – sako Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Valstybinės priešgaisrinės priežiūros valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros organizavimo skyriaus viršininkas Aurimas Gudžiauskas.

Linkėdami saugių Kalėdų, ugniagesiai gelbėtojai prašo gyventojų būti atsakingų, nepamiršti pasirūpinti savo namų saugumu, nerūkyti lovose, nelaikyti prie krosnių malkų ir kitų lengvai užsiliepsnojančių daiktų, nebandyti jų įkurti degiais skysčiais, nepatikėti jų priežiūros mažamečiams vaikams, apžiūrėti, ar namuose tvarkinga elektros instaliacija, nejungti į vieną elektros lizdą kelių elektrinių prietaisų, nestatyti elektrinių šildytuvų šalia baldų ar užuolaidų ir būtinai įsigyti autonominį dūmų detektorių, kuris gali išgelbėti gyvybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS