Du paauglius auginantis vienišas tėvas apie dar vieną likimo smūgį: vaikai vos spėjo išbėgti iš namo | KaunoDiena.lt

DU PAAUGLIUS AUGINANTIS VIENIŠAS TĖVAS APIE DAR VIENĄ LIKIMO SMŪGĮ: VAIKAI VOS SPĖJO IŠBĖGTI IŠ NAMO

Praėjusį penktadienį Radviliškyje, Gražinos g., kilęs gaisras šeimą paliko be namų. Du vaikus auginantis vienišas tėvas dėkoja aplinkiniams už gerumą ir bando savo rankomis atstatyti ugnies nuniokotą nediduką pastatą. Trijulė laikinai glaudžiasi pas vyro mamą, vaikų močiutę.

„Senas medinis namelis užsiliepsnojo taip greitai, kad namuose buvę vaikai vos spėjo išbėgti. Ačiū Dievui, jie abu sveiki, tik patyrė didžiulį šoką“, – pasakoja Arvydas Perminas, pridūręs, kad ir iki šiol sunkiai kabinosi į gyvenimą. Žmona mirė, kai mažiausiam iš sūnų tebuvo aštuoni mėnesiai.

Arvydo mama šiam netekus žmonos tapo didžiausia atrama ir pagalba auginant vaikus. Pas mamą vyras su sūnumis kreipėsi ir po gaisro, kai prireikė pastogės.

„Pagalbos jau nemažai gavau“, – dėkojo A. Perminas. Jis dėkingas mokyklai, kitiems geros valios žmonėms, pasirūpinusiai, kad vaikai gautų reikiamas mokymosi priemones, drabužių. Pagalbos kreipėsi ir į savivaldybę.

Sudegė rūbai, avalynė, kiti asmeniniai daiktai, baldai ir t.t. Po gaisro sąlyginai sveikos liko tikriausiai tik lauko sienos.

Asmeninio archyvo nuotr.

„Iš karto sūnūs buvo strese. Dabar jau atsigavo. Kaip pats laikausi? Dirbu – remontuoju  būstą. Nieko nesamdau. Ir savaitgalį dirbau. Noriu kuo greičiau padaryti. Pirmiausia – sutvarkyti vaikų kambarį. Kitam kambaryje, kur pats gyvenau, tokio tragiško vaizdo nėra, bet daug ką reikia keisti“, – sakė radviliškietis.

Ačiū Dievui, jie abu sveiki, tik patyrė didžiulį šoką.

Parama dabar labiausiai reikalinga namui atstatyti. „Kol kas nenoriu prašyti tokių dalykų kaip lovų, patalynės, nes neturiu, kur jų susidėti. Noriu įrengti vaikų kambarį, tada jau toliau galvosiu“, – teigė vyras.

Nelaimės dieną vyras buvo darbe, o paaugliai mokėsi iš namų, nuotoliniu būdu. Gaisras kilo nuo įkaitusios židinio sienos. „Turėjau žvakinį pečių, bet jis sugedo. Turim dar židinį. Jis buvo nekurtas kelerius metus“, – kalbėjo A.Perminas.

Jų židinys gali apšildyti kelias patalpas. Kaitina ir vaikų kambario sieną ir taip šildo jų erdvę. Nelaimei, neapsižiūrėta, kad prie šios sienos buvo pristumta spinta. Buvo tarpas, bet jis, kaip parodė gaisras, buvo per mažas. Tame tarpe gal buvo padėta ir kažkokių daiktų. Jie pirmieji, kaip manoma, ir užsidegė.

Tądien sūnūs mokėsi ne savo kambaryje, o kitame, prie židinio, kad būtų šilčiau. „Staiga pajuto dūmus. Bandė kažką daryti, gesinti, iškvietė ugniagesius. Vaikų kambarys grynai išdegė visas“, – pasakojo vyras. Pastatas nebuvo apdraustas.

Asmeninio archyvo nuotr.

„Niekur nedingsi, kažkaip gyvensim toliau. Svarbu vaikai sveiki gyvi liko“, – sakė pašnekovas.


Galite padėti ir jūs:

Arvydas Perminas

Sąsk. nr: LT637300010027550705

GALERIJA

  • Du paauglius auginantis vienišas tėvas apie dar vieną likimo smūgį: vaikai vos spėjo išbėgti iš namo
  • Du paauglius auginantis vienišas tėvas apie dar vieną likimo smūgį: vaikai vos spėjo išbėgti iš namo
  • Du paauglius auginantis vienišas tėvas apie dar vieną likimo smūgį: vaikai vos spėjo išbėgti iš namo
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Gedrima.

Galiu atiduoti spinta ir 3 sofas lovas. Patalynes. Butu ir rubu.

Onute

Gaila ir vaikų likusiu be mamos ir be pastogės.Duočiau patalynes,daiktu ir pinigėlių keletą euru,bet jau amžius ir is pensijos pervest nemoku.Tolokai gyvenate.Butų nurodytas telefonas-paskambinciau.Stiprybes visiems.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS