Vilkaviškio rajone iš azoto rezervuaro surinktos išbėgusios trąšos | KaunoDiena.lt

VILKAVIŠKIO RAJONE IŠ AZOTO REZERVUARO SURINKTOS IŠBĖGUSIOS TRĄŠOS

Vilkaviškio rajone trečiadienio vakarą įmonės darbuotojai ir ūkininkai surinko iš prakiurusio azoto trąšų rezervuaro išbėgusias trąšas – buvo pranešta, kad išbėgo apie 200 tonų skystų trąšų.

Pranešimą apie incidentą Klausučių seniūnijoje, Mažųjų Šelvių kaime, Giedrių gatvėje ugniagesiai gelbėtojai gavo 18.12 val., skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Buvo gautas aplinkos apsaugos darbuotojo pranešimas, kad prakiuro azoto trąšų rezervuaras, išbėgo apie 200 tonų skystų trąšų.

Atvykus ugniagesiams paaiškėjo, kad išsiliejusi medžiaga yra 32 procentų amoniako salietros tirpalas.

Rezervuaras, talpinantis 2,5 tūkst. kubinių metrų skystų trąšų, suformuotas iš molio pylimo, į kurį patalpintas geotekstilės įdėklas.

„Trąšų išsiliejimas įvyko dvejomis kryptimis: į rytų pusę link geležinkelio (100 m ilgio ir 6 m pločio) bei į pietų pusę (50 m ilgio juosta) į melioracijos griovį.

Kad trąšos nepatektų į upelį buvo patvenktas melioracijos griovys. Į geležinkelio pusę buvo supiltas pylimas nuotėkiui sustabdyti“, – rašoma PAGD pranešime.

Ugniagesys, dėvėdamas cheminės apsaugos kostiumą, atliko žvalgybą. Daugiau nutekėjimų neužfiksuota.

Visus likvidavimo darbus atliko įmonės darbuotojai ir ūkininkai, kurie trąšas siurbliais pumpavo į traktorių priekabų talpyklas ir vežė į kitus rezervuarus.

Į įvykio vietą buvo atvykę aplinkos apsaugos darbuotojai, policijos pareigūnai, Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos civilinės saugos specialistas ir administracijos direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS