Visagino rajone ugniagesiai gelbėjo ežere įlūžusį žvejį | KaunoDiena.lt

VISAGINO RAJONE UGNIAGESIAI GELBĖJO EŽERE ĮLŪŽUSĮ ŽVEJĮ

Savaitgalį ugniagesiai išgelbėjo pirmąjį šią žiemą įlūžusį žvejį, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Sekmadienį, 9.13 val., gautas pranešimas, kad Visagino savivaldybėje, Juliškės kaime, Gulbinio ežere, skęsta vyras.

Atvykus ugniagesiams, už 15 metrų nuo kranto buvo įlūžęs žvejys. Naudodami gelbėjimo roges, ugniagesiai ištraukė jį į krantą. Vyras buvo perduotas greitosios pagalbos medikams.

Per praėjusias tris paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 61 gaisrą ir atliko 113 gelbėjimo darbų.

Kai kuriuose vandens telkiniuose pradėjus formuotis ledui, ugniagesiai gelbėtojai ir sinoptikai įspėja, kad ledas dar plonas ir nesaugus.

Ežeruose ledo storis laikomas tvirtu ir jau gali išlaikyti žmogų, kai yra septynių centimetrų ar storesnis. Grupei žmonių išlaikyti ledo storis turi būti ne plonesnis kaip 12 centimetrų. Upėse ledo danga niekada nebūna saugi.

Gelbėtojai sako, kad maždaug savaitę turėtų paspausti 10 laipsnių šaltis, kad ant ledo būtų galima lipti saugiai.

Kaip skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, pirmadienį daug kur numatomi krituliai, vyraus nedidelis sniegas. Kai kur pustys. Vėjas vakarinių krypčių, 5–10 m/s, Pietvakarių Lietuvoje iki 13 m/s. Aukščiausia temperatūra nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Antradienio naktį didesnėje šalies dalyje, dieną kai kur pasnigs, vyraus nedidelis sniegas. Naktį kai kur rūkas, šerkšnas. Vėjas naktį vakarinių krypčių, dieną pietų, pietryčių, 4–9 m/s. Temperatūra naktį 3–8, kai kur 9–11, dieną 0–5 laipsniai šalčio.

Trečiadienį žymesnio sniego nenumatoma. Vėjas pietryčių, 6–11 m/s. Temperatūra naktį 6–11, kai kur iki 13, dieną 2–7 laipsniai šalčio.

Aplinkos ministerija įspėja, kad žvejojantys ant nesaugaus ledo, plonesnio nei septynių centimetrų ledo ir neturintys smaigų žvejai bus įspėjami arba baudžiami nuo 10 iki 60 eurų dydžio bauda.

Taip pat privaloma laikytis ir savivaldybių tarybų patvirtintų saugaus elgesio paviršinių vandens telkinių vandenyje ir ant paviršinių vandens telkinių ledo taisyklėse nustatytų saugaus elgesio ant paviršinių vandens telkinių ledo reikalavimų. Už šių reikalavimų pažeidimus gresia bauda nuo 100 iki 300 eurų, o toks pakartotinai padarytas nusižengimas užtraukia baudą nuo 300 iki 900 eurų.

Be smaigų žvejams rekomenduojama turėti virvę arba bent jau šaliką, kurį nelaimės atveju galima panaudoti kaip virvę. Saugiausia ant užšalusio vandens telkinio vilkėti neskęstantį kostiumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Idomu

Kaip tas asilas sugebejo nusibastyt 15 metrum nuo kranto?isvis koks perdauztas zvairys turi buti kad taip elgtis?tokiems skestanciuju gelbejimas paciu skestanciuju reikalas.del kilbuko kurio jis nepagavo kiti gyvybe rizikuoja kad istrauktu uroda.dar laukia pajurys kur vel pridurkai ant kursiu mariu ledo isplauks undiniu gaudyt zviegdami

Anonimas

Visada atsiras kvailių, kurie rizikuoja savo gyvybe. O dar juos reikia gelbėti...

Ela

Kam juos gelbėt , jei patys nuotykių ieško...mirties .? Te skęsta )
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS