Aiškėja, ką teisėsauga tiria V. Uspaskicho byloje: pranešama apie pusę milijono eurų | KaunoDiena.lt

AIŠKĖJA, KĄ TEISĖSAUGA TIRIA V. USPASKICHO BYLOJE: PRANEŠAMA APIE PUSĘ MILIJONO EURŲ

  • 115

Aiškėja, ką teisėsauga tiria Viktoro Uspaskicho byloje: pranešama apie pusę milijono eurų. Tyrimas vyksta dėl pinigų pasisavinimo apgaule, imituojant Europos Parlamento nario padėjėjo darbą. Pinigai yra iš Europos Sąjungos biudžeto, tad šį reikalą tiria Europos prokuratūra. Pats V. Uspaskichas narystę savo paties įkurtoje Darbo partijoje stabdo, o ilgametė narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė traukiasi, dar kiti užsimena apie partijos paleidimą.

Darbo partijos įkūrėjas V. Uspaskichas – vienintelis „darbiečių“ atstovas Europos Parlamente, o dabartinis partijos lyderis Andrius Mazuronis jau atrodo geriau nusiteikęs nei prieš kelias dienas, kai pareigūnai apsilankė partijos būstinėje. 

„Yra du atsakymai, atsakant į klausimą, kaip sekasi. Kurį pasakyti? Vienas yra puikiai, kitas yra nuo algos iki algos ir su ta pačia“, – atviravo A. Mazuronis. 

Pareigūnai apklausė ir kitus „darbiečius“, ir A. Mazuronį, tada vyras leido suprasti, kad kratos susijusios su V. Uspaskichu. 

„Patikėkite, taip verda manyje viskas, aš tiek pasakyčiau jums, kad maža nepasirodytų, bet aš negaliu“, – kalbėjo dabartinis Darbo partijos lyderis. 

FNTT atskleidė, kad tiria galimą labai didelės vertės turto įgijimą apgaule ir galimą dokumentų klastojimą. Tyrimui vadovauja Europos prokuratūra. 

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

„Tiriamos aplinkybės yra susijusios su daugiau nei 500 tūkst. eurų dydžio Europos Sąjungos biudžeto lėšų, dėl galimo įgijimo apgaule“, – telefonu sakė Europos deleguotasis prokuroras Vytautas Kukaitis. 

Pusė milijono eurų galėjo būti pasisavinti imituojant europarlamentaro padėjėjo darbą. 

„Galiu tik pasidžiaugti, kad partija yra ne prie ko, kad dabartiniai partijos vadovai su šiuo reikalu neturi visiškai nieko bendro“, – kalbėjo A. Mazuronis. 

Įtarimai pateikti vienam asmeniui – buvusiam europarlamentaro padėjėjui, jo tapatybė neįvardijama. Įtariamajam skirta kardomoji priemonė – intensyvi priežiūra, draudimas bendrauti su konkrečiais asmenimis, o V. Uspaskichas turi Europos Parlamento nario neliečiamybę. Skelbiama, kad lėšos, galimai apgaule, įgytos 2014–2020 metais. 

Po ketvirtadienį įvykusio tarybos posėdžio I. Kačinskaitė-Urbonienė pareiškė, kad Darbo partiją palieka. Kėdainiškė prie jaunųjų „darbiečių“ prisijungė būdama 15 metų. Sako, paskutinis lašas buvo, kai partija vis tiek nusprendė dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose. 

„Kai vyksta kažkoks tyrimas, susijęs su Europos Parlamento veikla ir po to nuolatos kalbėti, atstovauti kalbant labiau apie tyrimą negu Europos Parlamento rinkimų programą, asmeniškai man atrodo neteisingas žingsnis“, – sakė Seimo narė I. Kačinskaitė-Urbonienė. 

Kai kurie „darbiečiai“ atvirai sako – teisintis pavargo. 

„Mesti, pabėgti, palikti komandą, tam dalykui nesu nei pasiruošęs, nei pasirengęs, nei noriu tai padaryti, bet pasiūlymų visokiausių turiu. Vienas iš jų – galbūt laikas pasileisti“, – aiškino „darbiečių“ frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas. 

Problemos su teisėsauga V. Uspaskichui ne naujiena, bet anksčiau jo rinkėjams tai nerūpėjo. Vis dėlto, šį kartą reikalai ne su vietine Lietuvos teisėsauga, o Europos prokuratūra. 

Dabartinis partijos lyderis A. Mazuronis – vienas iš vos kelių Lietuvos politikų, kuris turi teigiamą vertinimo balansą, bet, anot sociologo, partijos ateitis vis tiek atrodo miglota. 

„Kažkas atsistatydina, kažkas pavargo, tai reiškia, kad komanda kažkaip braška“, – kalbėjo sociologas Vladas Gaidys. 

Darbo partiją V. Uspaskichas įkūrė 2003 metais. 

Rašyti komentarą
Komentarai (115)

Morda

Durnius litvinus mulkina plykis, o tie balsuoja uz sukciu is rytu .

kaunietis

Uspiskis-melagis ir net vagis pasirodo,o apsimeta kietu ir bbd ant visko padejusiu-pries gera pusmeti tas urdomos kumetis pareiske,kad i EP kandidatuoti apsimoka tik finansinio uznugario neturintiems-jis atseit ne toks,o pasirodo vagiliauja sukciaudamas ant patareju.Darbieciai,bbd ant jusu urodu .

Salamakinas

Bet Vytiokas atrodo kaip visiškas senukas. Nors gyrėsi kad geria kažkokį ten vandenį, atskiestą ne tai kumelės myžalais, ne tai paršavedės kiaulės pienu. Buvo pasiryžęs gydyti visą Lietuvą, o pats atrodo kaip visiškas senolis. O ir Jalanta Blažytė nedaug atsilieka - babutė, ne kitaip. Štai jums ir "gyneruojanti ykanomika", štai jums ir turtai. Niekas nepadeda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS