Alytaus policija prašo pasisaugoti: padaugėjo vagysčių iš automobilių | KaunoDiena.lt

ALYTAUS POLICIJA PRAŠO PASISAUGOTI: PADAUGĖJO VAGYSČIŲ IŠ AUTOMOBILIŲ

Alytaus apskrities policijos duomenimis, nuo 2022 m. pabaigos iki š. m. sausio vidurio analizuojant nusikalstamumo statistiką Alytuje, Pramonės mikrorajone pastebėtas išaugęs kuro ir daiktų vagysčių iš transporto priemonių skaičius.

Vien per minėtą laikotarpį užfiksuoti devyni tokio pobūdžio nusikaltimai. Kuro ir daiktų vagystės iš lengvųjų automobilių, mikroautobusų ar vilkikų vykdomos sugadinus kuro bako dangtelį arba išdaužus transporto priemonės lango stiklą.

Iškart po gražiausių metų švenčių, gruodžio 27 d. Pramonės g., iš vienai įmonei priklausančių penkių mikroautobusų, išlaužus kuro spynas buvo pavogtas dyzelinis kuras. Taip pat buvo pasisavinti užvedimo rakteliai ir akumuliatorius. Įmonė patyrė apie 500 eurų nuostolį. Kitu Pramonės g. esančiu adresu buvo išdaužtas vilkiko „Scania“ durelių stiklas ir pasisavinta navigacija, planšetinis kompiuteris ir viduje paliktas išmanusis laikrodis.

Tokio pat pobūdžio nusikalstamos veikos fiksuotos ir Audėjų g., o Naujojoje g. registruoti du kuro vagystės iš automobilių atvejai.  Įtarimai dėl šių nusikalstamų veikų vykdymo šešiuose ikiteisminiuose tyrimuose dėl vagysčių pareikšti dviem asmenims. 43 ir 37 metų vyriškiai, gyvenantys Kauno apskrityje, yra žinomi policijos pareigūnams. Jiems paskirtos kardomosios priemonės – pasižadėjimas neišvykti.

Atsižvelgiant į turimus duomenis, tamsiuoju paros metu policijos pareigūnų pajėgos sutelkė didesnį dėmesį į Pramonės, A. Jonyno ir Audėjų gatvėse veikiančių įmonių, įstaigų teritorijose esančias transporto priemones ir toliau planuoja vykdyti aktyvesnį prevencinį patruliavimą tose teritorijose, kuriuose stebima pasikartojantys nusikaltimai.

Alytaus policija rekomenduoja nepalikti  reikalingų ir brangių daiktų automobilių salonuose, įskaitant ir mobiliojo ryšio telefonus bei kitą IT techniką. Taip pat verta apsvarstyti vaizdo stebėjimo kamerų įrengimo galimybes. O pastebėjus įtartinus asmenis ar automobilius, kurie, galimai, stebi teritoriją ar yra ne kartą matomi šalai svarbių įmonės objektų, skatinama kviesti policijos pareigūnus arba įsidėmėti jų išskirtinius požymius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o kaip kitaip?

saugausi, kampais vaikštau...

Q

Alytuje naujos idiotizmo aukštumos , tiesiog pjautomos visos automobilio padangos , arba išdaužomi langai , ir visa tai Dainavos mikrorajone kur dominuoja bendrabučiai .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS