Alytaus rajone raudonais dažais ant kelio nupiešta „Z“ raidė | KaunoDiena.lt

ALYTAUS RAJONE RAUDONAIS DAŽAIS ANT KELIO NUPIEŠTA „Z“ RAIDĖ

  • 4

Pirmadienį, minint Sovietų Sąjungos pergalės prieš nacistinę Vokietiją dieną, Alytaus rajone ant kelio rastas nupieštas Rusijos karo Ukrainoje simbolis – „Z“ raidė.

Kaip pranešė Policijos departamentas, draudžiamas naudoti simbolis rastas vakare, apie 21.54 val., Zizėnų kaime.

Jis buvo nupieštas ant važiuojamosios kelio dalies, raudonais dažais.

Policija surinko medžiagą aplinkybių patikslinimui.

Lietuvoje uždrausta viešai demonstruoti Georgijaus juostą ir kitus Rusijos karo prieš Ukrainą simbolius, už tai gresia bauda.

Pagal priimtas pataisas, Lietuvoje draudžiama naudoti „totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolius, kuriuos šie režimai naudojo ar naudoja jų įvykdytai ar vykdomai karinei agresijai, vykdomiems ar įvykdytiems nusikaltimams žmoniškumui ir karo nusikaltimams propaguoti“.

Minėtas draudimas apima ir šiuo metu Rusijos kare su Ukraina naudojamus simbolius – raides „Z“, „V“ ir kitas.

Numatyta, kad už tokių simbolių demonstravimą grės 300–700 eurų bauda, o juridiniams asmenims ji sieks iki 1,2 tūkst. eurų. Pakartotinai nusižengus bus skiriama 500–900 eurų bauda fiziniams asmenims arba 800–1,5 tūkst. eurų bauda juridiniams asmenims.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kauniete

O kaip bus tam ZIZĖNU kaimui turi gauti dviguba bauda bulotaite daryk tvarka dar ten tam kaime yra net dvi ZUZANOS Tie ziuzėnai tai atradimas kiek baudu i lietuvos ižda

onute

TAI ČIA ZELENSKIO RAIDĖ MATYT ALYTUJE LAUKIA TO URAINOS DIDVYRIO

kauniete to ALVYDAS

Gal tu scwabo gerbėjau varyk i amerike Manai kad mums tokie lansberginiai grybiniai scwabistai reikalingi Juk vistiek esi paruoštas bukagalvi sunaikinimui rudeni dar ukola i subine gausi Jau kas kas o tu paruoštas pasaulio scwabo perkrovai Tik esi laimyngas nes smegeninė toli nemasto Jeigu karas tai tau bunkerije vietos ir lansbergo lėktuve nebus stipsi kaip ant savo lojantis šuo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS