Alytuje rasta mirtinai sumušta moteris: įtariamieji – suimti | KaunoDiena.lt

ALYTUJE RASTA MIRTINAI SUMUŠTA MOTERIS: ĮTARIAMIEJI – SUIMTI

  • 0

Alytaus apylinkės teismas antradienį patenkino prokuratūros prašymą ir trims mėnesiams leido suimti įtariamuosius moters nužudymu.

Kaip skelbė policija, 49 metų moters kūnas su daugybiniais kūno sumušimais buvo rastas pirmadienio rytą, apie 7.15 val., Putinų gatvėje.

Trys neblaivūs įtariamieji buvo uždaryti į Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ilgalaikio sulaikymo patalpas.

Policija sulaikė 37 metų E. M., jam nustatytas itin sunkus, 3,03 promilės girtumas. Pasak teismo, E. M. anksčiau teistas devynis kartus ir baustas administracine tvarka.

Dar dviem įtariamiesiems: 33 metų moteriai nustatytas 0,68 promilės girtumas, 30-mečiui vyrui – 0,65 promilės girtumas.

Įtariamoji  R. B. anksčiau neteista, tačiau bausta administracine tvarka.

30-metis R. M. anksčiau buvo teistas, taip pat ir už žmogžudystę, buvo pripažintas recidyvistu.

„Griežčiausios kardomosios priemonės skirtos, nes yra pagrindas manyti, kad įtariamieji būdami laisvėje ir suvokdami gresiančios atsakomybės bei bausmės neišvengiamumą, siekdami išvengti gresiančios bausmės gali bėgti (slėptis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ir teismo“, – rašoma teismo pranešime.

Ikiteisminio tyrimo teisėjas, atsižvelgdamas į galimai padaryto nusikaltimo sunkumą, į įtariamųjų sistemingai daromus teisės pažeidimus – piktybinį nepaisymą visuomenėje nustatytų elgesio ir moralės normų, mano, kad įtariamieji gali daryti naujas nusikalstamas veikas, todėl jiems skirtos griežčiausios kardomosios priemonės.

30-metis R. M. anksčiau buvo teistas, taip pat ir už žmogžudystę, buvo pripažintas recidyvistu.

„Įtariamųjų atžvilgiu taikomos kardomosios priemonės – suėmimas, neabejotinai suvaržo jų teises, tačiau atsižvelgiant į aukščiau išdėstytų aplinkybių visumą, spręstina, kad jų teisės suvaržytos nepažeidžiant proporcingumo principo. Šioje ikiteisminio tyrimo stadijoje įtariamųjų atžvilgiu taikomas suėmimas yra adekvati kardomoji priemonė įtariamųjų galimai padarytos nusikalstamos veikos pavojingumui bei viešojo intereso ištirti visuomenei pavojingą nusikalstamą veiką ir nubausti kaltus asmenis užtikrinimui“, – teigia teismas.

Pasak jo, pasiekti įstatyme numatytų tikslų taikant švelnesnes kardomąsias priemones, šioje proceso stadijoje galimybės nėra.

Ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo atliekamas toliau.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS