Anglijoje kolegą lietuviai nužudė kaip barbarai: smūgiavo į galvą, po mirties padegė | KaunoDiena.lt

ANGLIJOJE KOLEGĄ LIETUVIAI NUŽUDĖ KAIP BARBARAI: SMŪGIAVO Į GALVĄ, PO MIRTIES PADEGĖ

  • 13

Rytų Anglijoje kaltais dėl žmogžudystės pripažinti du jauni lietuviai, šių metų pavasarį dėl menkos priežasties itin žiauriai nužudę savo tautietį ir bandę sudeginti jo kūną.

Žmones sukrėtęs nusikaltimas įvykdytas Wisbeche – mieste, kuriame gyvena gausi lietuvių bendruomenė.

Pramoniniame kvartale, Sandall Road gatvėje gegužės 9-osios paryčiais, apie 5 valandą praeiviai pastebėjo apdegusį negyvo žmogaus kūną, įmestą į krūmus, greta mėtėsi dviratis.

Tą pačią dieną nustatyta, kad auka – 28 metų Mindaugas Arlauskas, sulaikyti ir įtariamieji: velionio kolegos Tomas Lazdauskas (24 m.) ir Donatas Umbrasas (27 m.).

Pradėjus tyrimą nustatyta, jog nužudytasis mirė po stiprių smūgių į galvą, kuri buvo smarkiai sužalota, o kūnas padegtas jau po jo mirties. Bylą perdavus teismui visuomenei atskleista ir nusikaltimo eiga.

 

 

Nustatyta, kad kaltinamieji savo auką į namus atviliojo iš anksto suplanavę jį sumušti dėl anksčiau kilusio ginčo, susijusio su moterimi.

Gegužės 8-osios, penktadienio, vakare T. Lazdauskas pakvietė M. Arlauską į savo namus, šis į svečius atvyko dviračiu ir rado šeimininką girtaujantį su D. Umbrasu.

Trijulė pakilo į antrąjį pastato aukštą, ten kilo ginčas, greitai peraugęs į smurto protrūkį – D. Imbrasas parvertė svečią ant grindų ir ėmė daužyti jo veidą, teigiama bylos medžiagoje.

Tuomet vyras ištempė savo auką į namo vidinį kiemą ir ėmė mušti jį metaline lazda, kėde ir kitais po ranka pakliuvusiais daiktais tol, kol M. Arlausko gyvybė užgeso.

Naktį bendrininkai nusprendė mirusiojo kūnu atsikratyti, užkėlė jį ant dviračio ir nuvežė į Wisbecho pakraštyje esančią pramonės zoną, numetė į patvorį ir padegė jį taip siekdami sunaikinti įkalčius.

Pirmadienį Peterborougho Karūnos teisme padėtas taškas nagrinėjimo procese – anksčiau dėl nužudymo išteisintas T. Lazdauskas pripažintas kaltu dėl elgesio, kuris lėmė žmogaus mirtį (tai skirtingi straipsniai Anglijos ir Velso teisėje).

D. Umbrasas savo kaltę pripažino ankstesniame teismo posėdyje.

„Jaunas žmogus žuvo dėl barbariško kaltinamųjų elgesio. Nors Lazdauskas neturėjo intencijos įvykdyti žmogžudystę, jis tyčia priviliojo auką į savo namus žinodamas, kad Umbrasas nori jam pakenkti“, – aiškino vietos policijos detektyvė inspektorė Emma Pitts.

Nuosprendžius lietuviams teismas žada paskelbti gruodžio 18-ąją.

Byloje savo pareiškimą pateikė ir nužudytojo M. Arlausko tėvai.

„Mes esame sugniuždyti netikėto mylimo sūnaus praradimo. Jis labai mylėjo mus ir visą mūsų šeimą, mes jo labai pasiilgsime“, – teigiama jų pranešime.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/nusikaltimai-ir-nelaimes/anglijoje-kolega-lietuviai-nuzude-kaip-barbarai.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

to>Anonimui

Nesigaudai gyvūnijos pasaulyje.Vilkas taurus žvėris.O čia reikia sakyti: lietuvis lietuviui - lietuvis.

es okupacija

grazins i lietuva sedet,po 5 metu iseis...daug tokiu anglai deportuos i lietuva,o is zmoniu ginklus ateme...nebus kuo gintis

Anonimas

lietuvis lietuviui vilkas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS