Per parą pasieniečiai į Baltarusiją apgręžė didžiausią šiemet migrantų skaičių | KaunoDiena.lt

PER PARĄ PASIENIEČIAI Į BALTARUSIJĄ APGRĘŽĖ DIDŽIAUSIĄ ŠIEMET MIGRANTŲ SKAIČIŲ

  • 0

Lietuvos pareigūnai pasienyje su Baltarusija per praėjusią parą apgręžė 135 neteisėtai į šalį bandžiusius patekti migrantus, tai – didžiausias skaičius šiemet, trečiadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasieniečių duomenimis, paskutinį kartą didesnis nei praėjusią parą apgręžimų skaičius buvo fiksuotas pernai lapkričio 12 dieną. Tada į šalies teritoriją buvo neįleisti 144 migrantai.

Iki šiol didžiausias šių metų neteisėtų migrantų skaičius fiksuotas rugpjūčio 27 dieną, kai sieną neteisėtai bandė kirsti 125 migrantai.

Latvijos pasienyje antradienį antrą dieną iš eilės bandymų neteisėtai kirsti sieną fiksuota nebuvo, Lenkijos pareigūnai į šalį pirmadienį neįleido 20 migrantų.

Anot VSAT, Baltarusijos tarnybos Lietuvą pastaruoju metu yra pasirinkusios pagrindiniu taikiniu eskaluodamos migracijos krizę ir siekdamos, kad kuo daugiau neteisėtų migrantų patektų į Lietuvą ir ES.

Pasak VSAT, Lenkijos ir ypač Latvijos pasieniečiams dabar prireikia apgręžti mažesnius migrantų būrius nei Lietuvos pasieniečiams. Lietuvos pareigūnų teigimu, nuo rugpjūčio antros pusės kiekvieną savaitę į Lietuvą iš Baltarusijos neteisėtai bando patekti daugiau kaip po 600 migrantų, o į Lenkiją bei Latviją atitinkamai maždaug pustrečio ir devynis kartus mažiau.

Iš viso nuo tada, kai praėjusių metų rugpjūčio 3 dieną Lietuvos pasieniečiai įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos į šalį neįleista daugiau nei 15,4 tūkst. Dalis užsieniečių į šalį patekti bandė ne vieną kartą.

VSAT teigia, kad Baltarusijos pareigūnai aktyviais veiksmais prisideda prie neteisėtos migracijos į Lietuvą ir ES.

Praėjusiais metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Prieš metus kilusį migrantų iš Baltarusijos antplūdį Lietuva vadina Minsko režimo hibridine ataka.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS