Apeliacinis teismas atmetė N. Venckienės skundą dėl areštuotų pinigų | KaunoDiena.lt

APELIACINIS TEISMAS ATMETĖ N. VENCKIENĖS SKUNDĄ DĖL AREŠTUOTŲ PINIGŲ

Lietuvos apeliacinis teismas antradienį atmetė buvusios Seimo narės ir teisėjos Neringos Venckienės skundą ir patvirtino Panevėžio apygardos teismo sprendimą dar trims mėnesiams pratęsti areštą jos piniginėms lėšoms.

Panevėžio teismas kovo 30 dienos nutartimi šešiems mėnesiams areštavo iš N. Venckienės 2 tūkst. 341,97 eurų, kurie jai priklausė kaip ekonomikos krizės metu už teisėjos darbą neišmokėtas darbo užmokestis. Pasibaigus šiam terminui, rugsėjo gale teismas pratęsė areštą dar trims mėnesiams.

Šie buvusiai teisėjai priklausantys pinigai areštuoti, nes lėšos reikalingos nukentėjusiųjų civiliniams ieškiniams užtikrinti, kurie sudaro apie 100 tūkst. eurų. 

Į Apeliacinį teismą N. Venckienė dėl pirmojo pusės metų termino buvo kreipusis ir pavasarį, tuomet jos skundas buvo atmestas. Skunde eksparlamentarė nurodė, kad pinigų jai reikia dėl sunkios finansinės padėties, tačiau, Apeliacinio teismo vertinimu, tai nėra pakankamas pagrindas netaikyti apribojimo jos lėšoms.

Skundą nagrinėjusios teisėjų kolegijos vertinimu, ir šįkart apribojimai N. Venckienės piniginėms lėšoms taikomi pagrįstai ir teisėtai.

„Šešis mėnesius taikytas ir iki devynių mėnesių pratęstas laikinas nuosavybės teisės apribojimas, vertinant svarbius bylos aspektus, nėra per ilgas, nepažeidžia nei skunde nurodomų Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos, nei Baudžiamojo proceso kodekso nuostatų“, – rašoma teismo nutartyje.

Pasak teismo, teisėjų kolegija vertino ne tik N. Venckienės, tačiau ir nukentėjusiųjų interesus, taip pat ir faktą, kad buvusi politikė ilgai slapstėsi nuo teisingumo, taip apribodama galimybę išnagrinėti bylą.

N. Venckienei Panevėžio teismo nagrinėjamoje byloje pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei. 

N. Venckienė šiuos kaltinimus neigia ir vadina politiškai motyvuotais.

Iš JAV pernai lapkričio 6 dieną pargabenta buvusi parlamentarė Lietuvoje iš pradžių buvo suimta, tačiau Vilniaus apygardos teismas lapkričio 19 dieną patenkino prašymą paleisti ją už 10 tūkst. eurų užstatą ir panaikino anksčiau skirtą dviejų mėnesių suėmimą. Kaltinamajai buvo uždėta apykojė, paimti dokumentai.

Ji iš Lietuvos į JAV išvyko 2013 metais. Tais metais Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę.

N. Venckienė buvo viena iš svarbiausių vadinamųjų Garliavos įvykių veikėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (37)

H

Teismai ....... Tai istaiga kuria labiausiai nepasitykiu .

nesusipratęs skaitytojas

Tegul bent parodo tą „nukentėjusiąją“ L.Stankūnaitę, kad ji dar gyva. O gal jau LT teisėsauga rado galimybę pervest bapkes į anapus...

Valstybeje dvigubi standartai

Yra nelieciamu pvz Valinskas Geda! Jei Venskiene taip pasakytu .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS