„Audi“ slėptuvėse pasieniečiai aptiko tūkstantį pakelių cigarečių | KaunoDiena.lt

„AUDI“ SLĖPTUVĖSE PASIENIEČIAI APTIKO TŪKSTANTĮ PAKELIŲ CIGAREČIŲ

  • 0

„Audi A6“ pasieniečiai aptiko įrengtas slėptuves. Jose buvo tūkstantis pakelių baltarusiškų cigarečių.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio pasienio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Širvių kaimo prieigose, kelyje Dieveniškės – Šalčininkai, tikrino 22 metų Šalčininkų rajono gyventojo ir jo vairuoto automobilio „Audi A6“ dokumentus.

Ši vieta yra prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos, iš visų pusių supamos Baltarusijos teritorijos. Todėl čia pasieniečiai atlieka visų keliaujančių asmenų bei transporto priemonių patikrą ir dažnai sulaiko automobilių slėptuvėse gabenamus kontrabandinių cigarečių krovinius.

Vairuotojas VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus. „Audi A6“ pasieniečiams pasirodė įtartinas, todėl buvo pristatytas į G. Žagunio užkardą. Čia yra išsamiai apžiūrai skirtos patalpos ir įranga.

Paaiškėjo, kad mašinos dugne ir kėbulo konstrukcijose yra įrengtos slėptuvės. Iš jų pasieniečiai ištraukė 998 pakelius cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vairuotojui pradėta administracinės bylos teisena. Už tokį pažeidimą vyrui gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti mašiną, kuria gabentos neteisėtos prekės.

Po apklausos Šalčininkų rajono gyventoją pasieniečiai paleido. Jis privalės atvykti į teismą. Automobilis ir cigaretės saugomi G. Žagunio užkardoje.

GALERIJA

  • „Audi“ slėptuvėse pasieniečiai aptiko tūkstantį pakelių cigarečių
  • „Audi“ slėptuvėse pasieniečiai aptiko tūkstantį pakelių cigarečių
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS