Baltarusis nelegalias cigaretes į Lietuvą vežė automobilio slėptuvėse | KaunoDiena.lt

BALTARUSIS NELEGALIAS CIGARETES Į LIETUVĄ VEŽĖ AUTOMOBILIO SLĖPTUVĖSE

  • 1

Šumsko punkte pasieniečiai bei muitininkai sulaikė baltarusį, kuris į Lietuvą automobilio slėptuvėse bandė įvežti daugiau kaip 2 tūkst. pakelių cigarečių.

Trečiadienio naktį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Kenos pasienio užkardos pasieniečiai ir muitininkai patikrino į Lietuvą per Šumsko punktą vykusį automobilį „Alfa Romeo“. Baltarusijoje registruotą transporto priemonę vairavo 25 metų vyras.

Pagal gautą išankstinę VSAT pareigūno informaciją, nuspręsta automobilį patikrinti mobiliąja rentgeno kontrolės sistema. Paaiškėjo, kad „Alfa Romeo“ yra sumaniai įrengtos slėptuvės kontrabandai gabenti.

Iš dujų baliono ir automobilio salone, tarp sėdynių, įrengtų slėptuvių pasieniečiai ir muitininkai ištraukė 2,33 tūkst. pakelių cigarečių „LM Blue“ ir „King blue“ be akcizo ženklų. Tokio krovinio vertė, įskaičiavus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra daugiau kaip 7 tūkst. eurų.

Vairuotojas, transporto priemonė ir neteisėtai gabenti tabako gaminiai perduoti muitinės pareigūnams, kurie toliau tiria šį įvykį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

komskai

su furom veza ir tylu.Ir ne tik jie.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS