Baltarusių bandymai įvežti pigesnių rūkalų buvo sužlugdyti | KaunoDiena.lt

BALTARUSIŲ BANDYMAI ĮVEŽTI PIGESNIŲ RŪKALŲ BUVO SUŽLUGDYTI

  • 0

Raigardo punkte pasieniečiai bei muitininkai per kelias dienas sulaikė tris Baltarusijos piliečius, lengvaisiais automobiliais mėginusius atgabenti kontrabandinių cigarečių.

Penktadienį Varėnos pasienio rinktinės Specialiosios paskirties komandos pasieniečiai ir Vilniaus teritorinės muitinės mobiliosios grupės muitininkai patikrino į Lietuvą per Raigardo punktą vykusį automobilį „Citroen Xantia“. Baltarusijoje registruotą transporto priemonę vairavo 29 metų šios šalies pilietis.

Patikros metu paaiškėjo, kad mašinos kėbulo konstrukcijoje yra įrengta slėptuvė, kurioje užsienietis iš viso gabeno 210 pakelių cigarečių „NZ Gold Superslims“ ir „Korona Superslims“. Rūkalai buvo pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Tą pačią dieną minėtame punkte analogiškomis aplinkybėmis pasieniečiams bei muitininkams pakliuvo 28 metų baltarusis. Automobilio „Volkswagen Passat“ konstrukcijoje jis buvo išslapstęs 351 pakelį cigarečių „Korona Menthol“. Šie tabako gaminiai, kaip ir pirmuoju atveju, taip pat buvo pažymėti Baltarusijos pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Stambiausią šį savaitgalį kontrabandinių cigarečių krovinį VSAT bei muitinės pareigūnai Raigardo punkte sulaikė sekmadienį paryčiais.

31 metų baltarusio vairuoto „Opel Omega“ automobilio dugne buvo rasta slėptuvė, iš kurios ištraukti 3500 pakelių „Minsk Capital“ markės rūkalų. Paaiškėjo, kad užsienietis taip pat neturi privalomų dokumentų, pateisinančių jo atvykimą ir buvimą Šengeno erdvėje, o mašinai neatlikta privaloma techninė apžiūra.

Visais atvejais vairuotojai, jų transporto priemonės ir neteisėtai gabenti tabako gaminiai perduoti muitinės pareigūnams, kurie priims sprendimus dėl užsieniečių baudimo.

GALERIJA

  • Baltarusių bandymai įvežti pigesnių rūkalų buvo sužlugdyti
  • Baltarusių bandymai įvežti pigesnių rūkalų buvo sužlugdyti
  • Baltarusių bandymai įvežti pigesnių rūkalų buvo sužlugdyti
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS