Bausmę atlikti vengęs radviliškietis sulaikytas per dokumentų patikrą | KaunoDiena.lt

BAUSMĘ ATLIKTI VENGĘS RADVILIŠKIETIS SULAIKYTAS PER DOKUMENTŲ PATIKRĄ

  • 0

Pasieniečiai sulaikė autobusu į Lietuvą vykusį Radviliškio r. gyventoją, kuris slapstėsi nuo teisingumo. Jis dokumentų patikrinimo metu pateikė suklastotą asmens dokumentą.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai - Marijampolė, patikrinti sustabdė autobusą „Setra“.

Juo iš Vokietijos per Lietuvą į Latviją vyko grupė asmenų.

Dokumentų kontrolės metu vienas keleivis pasieniečiams pateikė 33-ejų metų lietuviui išduotą asmens tapatybės kortelę, kuri iškart sukėlė įtarimų. Netrukus pareigūnai išsiaiškino, kad vyras yra 25-erių metų Radviliškio rajono gyventojas, o jo pateiktas svetimu vardu išduotas dokumentas – visiška klastotė.

Duomenis apie keleivį informacinėse bazėse tikrinę pasieniečiai taip pat nustatė, kad vyras turi nemalonumų su Lietuvos teisėsauga. Radviliškietis vengė atlikti teismo paskirtą bausmę, todėl jo paiešką buvo paskelbusi Telšių policija.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Radviliškio rajono gyventoją pasieniečiai uždarė į areštinę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS