Biržiečio 19-as teistumas: terorizavo kaimynę, papirkinėjo pareigūnus | KaunoDiena.lt

BIRŽIEČIO 19-AS TEISTUMAS: TERORIZAVO KAIMYNĘ, PAPIRKINĖJO PAREIGŪNUS

Biržuose gyvenantis 37 metų M. V. išgirdo nuosprendį dėl nuolatinio kaimynės terorizavimo, pasikėsinimo sunaikinti svetimą turtą, viešosios tvarkos pažeidimo ir bandymo papirkti policijos pareigūnus.

Praeityje 18-ka kartų teistas M. V. į teisėsaugos pareigūnų akiratį pateko netrukus po to, kai grįžo iš įkalinimo įstaigos į gimtuosius Biržus. Pasak Generalinės prokuratūros pranešimo, jo pykčio taikiniu tapo kaimynystėje gyvenanti moteris, bandžiusi sudrausminti nederamai viešoje vietoje besielgiantį M. V. Per 2017 metų sausio-rugsėjo mėnesius šis biržietis jai keturis kartus išdaužė buto langus, ne kartą išplūdo, grasino susidorojimu. Po kiekvieno išpuolio nukentėjusioji kreipdavosi į policiją, kaimynas buvo baudžiamas administracine tvarka, bet siautėti nesiliovė.

Tų pačių metų lapkričio 18 dieną kaimynės pastebėjo, kaip neblaivus M. V., nuėjęs į lauko tualetą, kažką jame degina. Jam pasišalinus, moterys pamatė, kad dega kartonas, kuriuo iškaltas tualeto vidus ir jį užgesino. Vėliau priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistai konstatavo, kad tualeto siena buvo padegta tyčia, o išplitęs gaisras būtų galėjęs sunaikinti visą ūkinį pastatą su socialinio būsto gyventojų laikomomis malkomis.

Neapsikęsdama nuolatinių M. V. gąsdinimų, nuo jo išpuolių kenčianti moteris išsikvietė televizijos atstovus. Vykstant filmavimui, viešoje vietoje M. V. plūdosi, demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir trikdė visuomenės rimtį bei tvarką.

Paskutiniąją 2017 metų naktį M. V. dar kartą išdaužė kaimynės buto lango stiklą. Moteriai iškvietus policiją, pareigūnai M. V. įsisodino į savo tarnybinį automobilį. Ten biržietis pareigūnams bandė palikti 10 eurų kyšį ir pasišalinti, bet buvo sulaikytas.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Biržų rajono policijos komisariato pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras Raimundas Binkis.

Prokuroro R. Binkio teigimu, pareigūnai stengėsi, kad nukentėjusioji nuo kaimyno terorizavimo bei kiti vietos gyventojai pasijaustų saugūs. „Tačiau tapo akivaizdu, kad administracinės bausmės M. V. negąsdina, per metus jis administracine tvarka baustas 29 kartus. Todėl buvo atliktas ikiteisminis tyrimas ir byla perduota nagrinėti į teismą, kad minėtam biržiečiui būtų taikoma baudžiamoji atsakomybė“, – sakė prokuroras. Jis teisme gynė poziciją, kad teisiamajam tikslinga skirti realią laisvės atėmimo bausmę.

Pasak Generalinės prokuratūros pranešimo, Panevėžio apylinkės teismo Biržų rūmai, išnagrinėję šią bylą, priėmė apkaltinamąjį nuosprendį. M. V. pripažinus kaltu, jam skirta 2 metų laisvės atėmimo bausmė bei 20 MGL (753 eurų) dydžio bauda. Nuteistasis taip pat įpareigotas atlyginti jo terorizuotai nukentėjusiajai padarytą turtinę ir neturtinę žalą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS