Bus teisiami iš Albanijos aštuonis kilogramus kanapių į Lietuvą atvežę vyrai | KaunoDiena.lt

BUS TEISIAMI IŠ ALBANIJOS AŠTUONIS KILOGRAMUS KANAPIŲ Į LIETUVĄ ATVEŽĘ VYRAI

  • 0

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai dėl kontrabandos, neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu ir disponavimo suklastotu dokumentu pateikti dviem Akmenės ir Šiaulių gyventojams, pirmadienį pranešė Šiaulių apygardos prokuratūra.

Pasak prokuratūros, 33-ejų akmeniškis ir 48-erių šiaulietis kaltinami prieš dvejus metus iš Albanijos automobiliu atsivežę beveik 8 kilogramus kanapių.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2019-ųjų kovą Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai patikrino lengvąjį automobilį „Peugeot 206“, atvykusį į Lazdijų–Ogrodniki sienos perėjimo punktą.

Automobilio kėbule esančiose ertmėse pasieniečiai aptiko į aštuoniolika plastiko paketų supakuotų narkotikų. Vėliau nustatyta, kad kaltinamieji kanapes įsigijo Albanijoje.

„Vyrai į Albaniją vyko jau antrą kartą, tik šį kartą grįžo su siuntiniu. Kadangi šiaulietis kaltinamasis neturėjo vairavimo teisių, į kompaniją pasikvietė vairuojantį akmeniškį. Manoma, kad dar iki išvykimo į kelionę šiauliečiui pavyko gauti suklastotą vairuotojo pažymėjimą, todėl į kelionę išvyko jau su suklastotu dokumentu“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Teisėsaugos manymu, narkotikus vyrai įsigijo Albanijos sostinėje Tiranoje.

Anot prokuratūros, abu vyrai anksčiau yra ne kartą teisti, o vyresnysis šiaulietis šiuo metu atlieka kitą laisvės atėmimo bausmę.

Bylą nagrinės Šiaulių apygardos teismas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS