Buvęs Šiaulių Respublikinės ligoninės vadovas nuteistas už kyšininkavimą | KaunoDiena.lt

BUVĘS ŠIAULIŲ RESPUBLIKINĖS LIGONINĖS VADOVAS NUTEISTAS UŽ KYŠININKAVIMĄ

Buvęs Respublikinės Šiaulių ligoninės generalinis direktorius Petras Simavičius teismo pripažintas kaltu ir nuteistas už kyšininkavimą.

Šiaulių apygardos teismas trečiadienį paskelbė, kad pripažįsta P. Simavičių kaltu paėmus 50 eurų kyšį už tai, kad asmeniui būtų išduotas trijų dienų nedarbingumo pažymėjimas, nenurodant alkoholio vartojimo.

Teismo atstovas Vytautas Jončas BNS sakė, kad P. Simavičiui skirta 2850 eurų bauda. Šis sprendimas dar gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui.

Bylos duomenimis, pinigus ligoninės vadovas paėmė iš Virginijaus Š. 2015 gegužę savo darbo kabinete.

P. Simavičius teisme aiškino, kad vijosi vyrą, grąžino jam kupiūrą, tačiau jau kitą. Tačiau Virginijus  Š. tai paneigė.

Teisėsaugos pareigūnai nustatė, kad P. Simavičius pasikvietė medikus ir prašė išduoti nedarbingumą pažįstamam. Tuo metu ligoninės vadovo veiksmai jau buvo slapta fiksuojami.

Pasak V. Jončo, teismas mano, kad P. Simavičiaus kaltė įrodyta bylos medžiaga.

Pagrįstai nebegalima pasitikėti P. Simavičiumi, kaip galinčiu užtikrinti efektyvų ir skaidrų įstaigos valdymą, racionalų valstybės lėšų naudojimą.

Ši baudžiamoji byla dėl kyšio priėmimo atskirta iš atliekamo didelės apimties ikiteisminio tyrimo dėl piktnaudžiavimo, kyšininkavimo ir kitų nusikaltimų, pasisavinant ligoninės lėšas, neskaidriai vykdant viešuosius pirkimus ir atliekant kitus neteisėtus veiksmus.

Tyrimą dėl galimos korupcijos Šiaulių ligoninėje STT pareigūnai pradėjo 2015 metais.

Įtariama, kad vykdant viešuosius pirkimus, kurių bendra vertė yra per šimtus tūkstančių eurų, buvo siekiama, kad juos laimėtų iš anksto pasirinktos įmonės, o už tai iš šių įmonių vadovų buvo reikalaujami ir priimami kyšiai. Taip pat tiriamos aplinkybės, susijusios su ligoninės lėšomis įsigytais ir galimai pasisavintais įvairiais brangiais daiktais bei kitos ligoninės lėšų pasisavinimo schemos.

STT yra skelbusi, kad jų turimi duomenys leidžia įtarti, kad iš įmonių, kurios dalyvavo Šiaulių ligoninės skelbtuose viešuosiuose pirkimuose, ligoninės generalinis direktorius kaip neteisėtą atlyginimą galėjo gauti brangios medicininės įrangos, kurios vertė siekia apie 17 tūkst. eurų. Ši įranga buvo sumontuota direktoriaus artimiesiems priklausančioje privačioje medicinos klinikoje.

„Dalis šios bylos šiemet, manau, tikrai pasieks teismą“, – BNS sakė tyrimą kontroliuojantis Generalinės prokuratūros prokuroras Gintas Ivanauskas. 

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga iš Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriaus pareigų P. Simavičių atleido kovo 1 dieną. Nuo pareigų jis buvo nušalintas dar 2015 metų pabaigoje.

Kaip BNS nurodė ministro atstovė Lina Bušinskaitė – Šriubėnė, sprendimas nutraukti darbo santykius su P. Simavičiumi priimtas atsižvelgiant į tai, kad jau daugiau nei dvejus metus tęsiasi baudžiamasis procesas, kurio metu P. Simavičiui yra pareikšti įtarimai dėl nusikalstamų veikų, galimai padarytų vykdant ligoninės direktoriaus funkcijas, bei įvertinus ilgai trunkantį jo nušalinimą.

„Pagrįstai nebegalima pasitikėti P. Simavičiumi, kaip galinčiu užtikrinti efektyvų ir skaidrų įstaigos valdymą, racionalų valstybės lėšų naudojimą“, – aiškino L. Bušinskaitė – Šriubėnė.

Šuo metu laikinai šiai gydymo įstaigai vadovauja Antanas Pauliukas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Izabėlė

Tokį vagį ir tik tokia suma nubaudė..juokas pro ašaras..tegul grąžina pavogtus pinigus iš darbuotoju..kur ta Lietuvos teisėsauga????.

Anonimas

ojus pasidomekitkauno raudonojo kryziausligonines vidaus skyriaus vedeju bagdonu tai bent tipelis su paprastais darbuotojais net nesisveikina skyriuje gali dirbti tik jam patinkantys darbuotojai is viso slidus tipelis

algis

nu zinai po tokio teisingumo as jau niekam netikiu. Gall specialiiai pakiso mentam svarbu pareiskimas ,likusi paragrafa priderinsim Lietuviai norejot kovos su korupcija -kovojam Valio valomes! Lukternam paziuresim rezultatu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS