Buvusią žmoną partrenkęs ir po ratais vilkęs vyras atleidžiamas nuo bausmės | KaunoDiena.lt

BUVUSIĄ ŽMONĄ PARTRENKĘS IR PO RATAIS VILKĘS VYRAS ATLEIDŽIAMAS NUO BAUSMĖS

  • 0

Panevėžio apylinkės teismas buvusią žmoną partrenkusį ir po automobilio ratais vilkusį vyrą atleido nuo likusios bausmės dalies.

Kaip pranešė Panevėžio apylinkės teismas, pernai rugpjūtį šešiasdešimtmetis Panevėžio rajono Naujamiesčio kaimo gyventojas K. Š. savo namų kieme automobiliu kliudė ir po ratais vilko kartu gyvenančią buvusią žmoną, ją sunkiai sužalojo ir paliko be pagalbos.

Teismas K. Š. skyrė subendrintą laisvės atėmimo bausmę dvejiems metams ir aštuoniems mėnesiams, ją atliekant atvirojoje kolonijoje. Tačiau nuo šių metų pradžios įsigaliojus Amnestijos įstatymui, nuo neatliktos laisvės atėmimo bausmės dalies jis atleidžiamas, nes yra neįgalus, jam nustatytas iki 40 proc. darbingumo lygis.

K. Š. pripažino padaręs nusikaltimą ir gailėjosi, tačiau neigė vairavęs neblaivus. Teismas atsižvelgęs į tai, kad 1,58 promilės girtumas nustatytas ne įvykio metu arba iš karto po jo, o tik po daugiau nei aštuonių valandų, kai vyras buvo pristatytas į policiją, todėl už važiavimą apsvaigus nuo alkoholio vyrą išteisino.

Teismas pripažino, kad vyras padarė du nusikaltimus – neatsargų ir nesunkų tyčinį. Teismo neįtikino K. Š. pozicija, kad jis nesuprato sukėlęs eismo įvykį. Tokie parodymai paneigti byloje esančiais įrodymais, liudytojų parodymais.

Teismo sprendimu, K. Š. skirtos baudžiamojo poveikio priemonės: dvejiems metams uždrausta vairuoti transporto priemones, skaičiuojant nuo įvykio dienos bei konfiskuota automobilio vertę atitinkanti pinigų sumą – 1314 eurų.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS