D. Dargis išleidžia naują knygą apie Holivudą drebinusį žudiką iš Lietuvos | KaunoDiena.lt

D. DARGIS IŠLEIDŽIA NAUJĄ KNYGĄ APIE HOLIVUDĄ DREBINUSĮ ŽUDIKĄ IŠ LIETUVOS

  • 4

Kriminalinių trilerių rašytojas Dailius Dargis po daugiau nei penkerių metų darbo išleidžia ilgiausiai rašytą kriminalinę kroniką apie visą Ameriką sudrebinusio žudiko iš Lietuvos karjerą Holivude.

Anot autoriaus, pirmoji idėja parašyti knygą apie šaltakraujį žudiką iš Lietuvos, šiuo metu kalintį JAV kalėjime su garsiausiais pasaulio teroristais, kruvinais žygiais bauginusiais ne tik Holivudo elitą, bet ir Lietuvos užsienio politikos atstovus, kilo dar prieš dešimtmetį, bet prireikė dar penkerių metų, kad jo istorija pradėtų gulti į pirmuosius knygos puslapius.

Realiais faktais grįstas, iki šiol psichologus ir visko mačiusius Amerikos bei Lietuvos pareigūnus šokiruojantis pasakojimas apie pirmąjį lietuvį, nuteistą mirties bausme JAV, jau birželį pasirodys prekybos vietose. Knygos skaitytojai galės persikelti į ką tik nepriklausomybę atgavusios Lietuvos restoranus, ras juose koncertavusiųjų istorijas, o tų koncertų dalyviai netrukus šiurpins visą Ameriką mirtį sėjančiais žygiais.

„Ši istorija apie baimę garsiausiems pasaulio kino aktoriams ir režisieriams kėlusį Lietuvos pilietį, tapusį mįsle jo artimiesiems ir viso pasaulio teisėsaugos elitui. Kartu, tai eilė metų sunkaus ir įtempto darbo narpliojant vienus sudėtingiausių nusikaltimų man, kaip autoriui, ir tyrėjams, bandžiusiems suprasti šio lietuvio veiksmus ir jų motyvus“, – sako rašytojas D. Dargis.

Ši istorija apie baimę garsiausiems pasaulio kino aktoriams ir režisieriams kėlusį Lietuvos pilietį, tapusį mįsle jo artimiesiems ir viso pasaulio teisėsaugos elitui.

D. Dargio teigimu, istorija apie nepriklausomoje Lietuvoje pirmąjį limuzinų nuomos punktą įsteigusį Jurijų Kadamovą, bauginusį visą Holivudo aukštuomenę, pareikalavo milžiniškų pastangų rankiojant ir analizuojant jo asmenybę, gyvenimo vingius – nuo pokalbių su JAV tyrėjais ar kalėjimo prižiūrėtojais iki jo artimųjų, paliktų Lietuvoje ir pasirinkusių nematomą gyvenimą.

„Ši knyga yra savotiškas atspindys to kelio, kuriuo galėjo nudardėti visa mūsų valstybė. Joje apstu visko – nuo pirmųjų bandymų užsidirbti vykdant limuzinų nuomą, santykių su tuometės „Vilniaus brigados“ krikštatėviu Georgijumi Dekanidze ir jo sūnumi Borisu, šaltakraujiškų žudymų dėl išpirkų, sėjant baimę visam Holivudo elitui, iki šeimyninių žudikų vakarienių su lavonais bagažinėse“, – sako autorius.

Dailius Dargis

D. Dargio teigimu, šiuo metu jau 15 metų viename griežčiausių Jungtinėse Amerikos Valstijose Tere Hoto kalėjime kalintis lietuvis J. Kadamovas laukia mirties bausmės ir yra laikomas su garsiausiais JAV nusikaltėliais, tarp kurių – Bostono maratono sprogdintojas Džocharas Carnajevas ar Holivudo veiksmo filme „Kapitonas Filipsas“ išgarsintas amerikiečių laivą užgrobęs somalietis piratas.

Jurijus Kadamovas

„Paradoksalu, tačiau mirtį sėjęs žudikas, šiuo metu pats laukiantis mirties bausmės, ne tik atrado dailės meną, bet ir turčių sluoksnius, kurių atstovus pats žudė. Maža to, jo vardas ir pavardė tapo viena didesnių dėmių mūsų užsienio politikos architektams, dirbantiems JAV, apie kurį bijoma kalbėti iki šiol“, – sako rašytojas.

„Holivudo monstras iš Lietuvos“ prekyboje pasirodys birželio mėnesį, knygos tiražas sieks vos kelis tūkstančius egzempliorių. Tai jau aštuntoji rašytojo, kriminalinių kronikų autoriaus D. Dargio knyga. Autorius yra parašęs ir išleidęs tokius bestselerius kaip „Tikroji Daktarų istorija“, „Vilniaus bomberio išpažintis“, „13 tamsaus lietuviško verslo paslapčių“, „Juodosios mafijos našlės“ bei „Kriminalinė Agurkinių odisėja“.

GALERIJA

  • D. Dargis išleidžia naują knygą apie Holivudą drebinusį žudiką iš Lietuvos
  • D. Dargis išleidžia naują knygą apie Holivudą drebinusį žudiką iš Lietuvos
  • D. Dargis išleidžia naują knygą apie Holivudą drebinusį žudiką iš Lietuvos
  • D. Dargis išleidžia naują knygą apie Holivudą drebinusį žudiką iš Lietuvos
Pranešimo autorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

XXX

Nesuprantu kodėl p. Dargis rašo apie visas visuomenės atmatas. Beje, geriau būtų vadinti herojų rusu, pavardė tai primygtinai rodo.

#

Gal jau gana šmeižti Lietuvą ir lietuvius? Юурий Кадамов, jisai net ne rusas ir tuo labiau ne lietuvis ir tokius amžinai kaip lietuvius purvasklaida bruka....

A

Jisai toks pat lietuvis kaip aš balerina! Iš kur šitas kreivas noras visus kolonizatorius ir jų palikuonis vadinti lietuviais?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS