D. Kuodytė: Š. Gustainio įstatymo projektai niekuo nebuvo išsiskiriantys | KaunoDiena.lt

D. KUODYTĖ: Š. GUSTAINIO ĮSTATYMO PROJEKTAI NIEKUO NEBUVO IŠSISKIRIANTYS

Trečiadienį Vilniaus apygardos teisme, ,,MG Baltic“ bylos teismo posėdyje, buvusi Seimo narė Dalia Kuodytė teigė, kad frakcijoje pateikta kaltinamojo, buvusio liberalo Šarūno Gustainio Vartojimo kredito įstatymo pataisa nebuvo niekuo išskirtinė ir nurodymų, kaip balsuoti, frakcijoje tikrai nebuvo.

„Įstatymų projektai buvo rutininiai, nieko neišsiskiriantys iš kitų“, - sakė teismo posėdyje D. Kuodytė

Pasak jos, prieš Seimo posėdį frakcija aptarinėjo visus įstatymus, vienas iš jų buvo Š. Gustainio pataisa.

„Vartojimo kredito įstatymo pataisa, žinau, kad buvo Š. Gustainio frakcijoje pristatyta pataisa (...), balsavimas nieko nebuvo išskirtinis“, - teigė ji.

Nors D. Kuodytė teigė sunkiai ką prisimenanti, bet pripažino, kad pataisa sukėlė diskusijų frakcijoje ir parlamentarų nuomonės išskyrė. Pasak jos, balsavimas Seimo posėdžių salėje išsiskyrė, nes nebuvo suderinta bendra pozicija dėl šio įstatymo.

„Neprisimenu, kaip balsavau. Lyg pasirinkau nebalsuoti. Projektas kėlė abejonių. Neįmanoma prisiminti ketverių metų senumo posėdžio ir diskusijos. Nebuvo išskirtinė pataisa ir nebuvo jokio išskirtinio balsavimo. Buvo diskusija, Kęstutis Glaveckas ir Vitalijus Gailius, kurie pasisakė kritiškai apie šitą pataisą. Konkrečiai argumentų nepamenu“, - teigė ji.

Neprisimenu, kaip balsavau. Lyg pasirinkau nebalsuoti. Projektas kėlė abejonių.

Paklausta advokato Mindaugo Bliuvo, ar buvęs frakcijos lyderis Eligijus Masiulis darė kokį spaudimą dėl priimamų įstatymų, D. Kuodytė tai paneigė.

Teisėsauga įtaria, kad 2015 metais Š. Gustainis Vartojimo kredito įstatymo pataisą gavo iš buvusio „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio.

ELTA primena, kad rezonansą sukėlusioje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje įtariama, kad politikai, imdami kyšius iš „MG Baltic“, palaikė ar inicijavo koncernui palankius sprendimus Seime bei kitose valstybės institucijose, taip pat darė poveikį nulemiant viešųjų pirkimų laimėtojus.

Įtariama, kad buvęs Liberalų sąjūdžio partijos tarybos narys Šarūnas Gustainis gavo daugiau nei 8 tūkst. eurų kyšį, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys - daugiau nei 27 tūkst. eurų. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių. Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis įtariamas paėmęs daugiau nei 106 tūkst. eurų kyšį.

Darbo partija įtariama kyšininkavimu ir prekyba poveikiu, Liberalų sąjūdis - kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu, o „MG Baltic“ įtariamas šių partijų papirkimu ir prekyba poveikiu.

Ikiteisminio tyrimo metu apklausta daugiau nei 150 asmenų, iš kurių daugiau kaip 50 - praėjusios ir šios kadencijos Seimo nariai, keletas buvusių ministrų, Europos Parlamento narių. Atlikta daugiau nei 200 apklausų ir daugiau nei 30 kratų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kiek šita

kenkėja atnešė visiems nuostolio tai ir jaučio odoj nesurašysi.Zideira pidiru globeja kad ja kur..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS