Dėl „Ekobazės“ pažeidimų aplinkosaugininkai kreipėsi į prokurorus, žala – 21 mln. eurų | KaunoDiena.lt

DĖL „EKOBAZĖS“ PAŽEIDIMŲ APLINKOSAUGININKAI KREIPĖSI Į PROKURORUS, ŽALA – 21 MLN. EURŲ

  • 1

Dėl bendrovės „Ekobazė“ teisės aktų pažeidimų ir žalos aplinkai Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) kreipėsi į prokuratūrą dėl ikiteisminio tyrimo, paskaičiuota žala siekia apie 21 mln. eurų

Kaip trečiadienį pranešė AAD, birželį baigęs bendrovės „Ekobazė“ patikrinimą Vilniuje, departamentas nustatė, kad įmonė užteršė šalia veiklos vietos esantį sklypą beveik 4800 tonų nepavojingų atliekų kiekiu.

Dėl aplinkos apsaugos teisės aktų pažeidimų ir žalos aplinkai departamentas kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą, prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą.

Anot AAD, įmonė neteisėtai šalindama atliekas pažeidė atliekų tvarkymo įstatyme nustatytus reikalavimus ir padarė žalą žemei bei giliesiems jos sluoksniams. Apskaičiuotos žalos, padarytos aplinkai teršiant žemę ir gilesnius jos sluoksnius nepavojingomis atliekomis, dydis sudaro apie 21 mln. eurų.

Departamento pareigūnai atlikę patikrinimą nustatė, kad įmonė vykdydama veikla ir gamindama produktą neatitinka standarto, neįgyvendina jame numatytų vidinės kontrolės procedūrų, netinkamai tvarko dokumentaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

cia kas per birka raso ?

4800 tonų nepavojingų atliekų ?? jus proto gumbai parasykit tiesiai sviesiai suprantamai kame problema ?? cukraus ispilk arba sokolado 4800t ir bus tokia beda ka ohoho... a cia toks kiekis ir nepavojingos !!!.... ... jei nepavojingos tai kame problema ?... pagryskit moksliskai ir bauskit..... a daba baisu kai vietoj smegenu turintys zalio skreplio kresuli bukalaurai rodyt savo valdzia....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS