Dėl kaukių nedėvėjimo nubausti penki žmonės: tarp jų ir autobuso vairuotojas | KaunoDiena.lt

DĖL KAUKIŲ NEDĖVĖJIMO NUBAUSTI PENKI ŽMONĖS: TARP JŲ IR AUTOBUSO VAIRUOTOJAS

  • 14

Dėl apsauginių veido kaukių nedėvėjimo antradienį nubausti penki žmonės.

Policijos departamento atstovė spaudai Revita Janavičiūtė trečiadienį informavo BNS, kad protokolai surašyti asmenims Klaipėdos, Jonavos ir Vilniaus prekybos centruose bei Anykščių viešbutyje, Kėdainiuose nubaustas kaukės nedėvėjęs autobuso vairuotojas.

Anot R. Janavičiūtės, visais protokolais, išskyrus atvejį Vilniuje, buvo skirta pusė minimalios baudos. Sostinės prekybos centre kaukės nedėvėjusiam asmeniui skiriamos baudos dydį nuspręs administracinę bylą išnagrinėjęs teismas.

Dėl saviizoliacijos pažeidimų antradienį nubausti aštuoni žmonės – tris protokolus surašė policija, likusius penkis – Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad dėl privalomų nurodymų nesilaikymo gresia nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų baudos, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

Saviizoliacijos privalo laikytis žmonės, atvykę iš šalių, kur sergamumo koronavirusu rodiklis ne mažiau kaip 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Praeivis

Visiems reikia nuimti kaukes, kad valdžia negaletu daugiau kenkti žmonėms...

Gyvename cirke.

Pas mus (Klaipėdoj) pusė "Molo" ir "Bigo" vaikšto su kaukėmis ant smakro. Būna ir pardavėjų, kurios tik burną pridengia. Bet ypač išdidžiai rodo savo panieką taisyklėms visokio amžiaus vyriškiai - net specialiai eina pro apsaugos darbotoją, kuris nieko nedaro ir net nekreipia dėmesio. Ir dabar rašo tik apie 5 atvejus. Jau laikas baigti tą cirką, nes kaukių vis tiek jau beveik niekas ir nenešioja teisingai.

na

o Liet. ryte pažiūrėkit nuotraukas dėl Baltarusijos Adamkus su kauke, visi ponai laisvės kelyje su kaukėm...o nematant fotografams visi nusiėme t.t. ir Grybauskaitė, kaip meiliai pritūpę Jekelaityis su Adamkumi...runkeliam kaukės ir baudos, o ponam vaidinimas, kad saugojasi. Valgo kavinėse Seimo ..daro ką nori. O Veryga tipo labai jau gydo nuo coronos, pamiršdamas širdininkus ir kitomis ligomis sergančius. Mirtingumas nuo širdies labai didelis, tik neskelbiama mirus širdininkui pripaišoma korona, nes ligoninės už kiekvieną mirusį su tipo korona gauna priedus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS