Dėl seksualinio priekabiavimo kebabinėje nuteistas Libano pilietis prašo išteisinimo | KaunoDiena.lt

DĖL SEKSUALINIO PRIEKABIAVIMO KEBABINĖJE NUTEISTAS LIBANO PILIETIS PRAŠO IŠTEISINIMO

Dėl seksualinio priekabiavimo prie darbuotojų Joniškio kebabinėje nuteistas Libano pilietis teismo prašo išteisinimo.

Gruodžio pabaigoje Šiaulių apygardos teismas imsis nuteistojo skundo nagrinėjimo, pranešė teismo atstovas.

Šiemet rugsėjį Šiaulių apylinkės teismo Joniškio rūmų nuosprendžiu užsienietis buvo nubaustas 6 tūkst. eurų bauda ir įpareigotas sumokėti beveik 3 tūkst. eurų eurų valstybei už nukentėjusiosioms skirtą teisinę pagalbą.

Su tokiu pirmosios instancijos teismo nuosprendžiu nuteistasis bei jo gynėja nesutiko ir jį apskundė Šiaulių apygardos teismui.

Nuteistojo advokatė apeliaciniame skunde pažymėjo, kad vadovaujantis nekaltumo prezumpcijos principu, pareiga įrodyti nusikaltimo padarymą tenka baudžiamąjį persekiojimą vykdančioms institucijoms, anot jos, kaltinamasis savo nekaltumo įrodinėti neprivalo ir įrodymų naštos jam perkelti negalima.

Advokatė teigė, kad byloje esančios abejonės turi būti vertinamos kaltinamojo naudai. Gynėja pabrėžė, jog pirmosios instancijos teismas padarė ir esminių baudžiamojo proceso pažeidimų, susijusių su kaltinamojo procesinių teisių užtikrinimu.

Advokatė apeliacinės instancijos teismo prašo pirmosios instancijos teismo nuosprendį panaikinti ir priimti naują išteisinamąjį nuosprendį.

Bylos duomenimis, nusikaltimai padaryti Joniškyje 2015–2018 metais. Pirmosios instancijos teismas užsienietį pripažino kaltu ir nuteisė už tai, kad jis savo bendrovės patalpose, pasinaudodamas nukentėjusiųjų darbuotojų tarnybiniu priklausomumu, seksualiai priekabiaudamas vulgariais veiksmais siekė seksualinio bendravimo su nukentėjusiomis.

Teismas nustatė, kad vyras suėmė vienos darbuotojos veidą, lenkėsi prie jo lyg norėtų pabučiuoti, kišo rankas po drabužiais ir lietė nukentėjusiosios kūną, siuntė jai vaizdus su nuogų moterų kūnais, demonstravo savo lytinį organą.

Libano pilietis kaltu neprisipažino, aiškino, kad su darbuotojomis elgdavosi kaip su šeimos draugėmis, švęsdavo kartu šventes. Kaltinamasis teigė, jog viena nukentėjusiųjų kerštaudama sukurstė kitas darbuotojas.

Užsienietį gynusi advokatė kalbėjo, kad šioje byloje nukentėjusiųjų duoti parodymai esantys nenuoseklūs, ji teismo prašė tokiais parodymais nesiremti.

Gynėjos teigimu, jos klientas nemoka lietuvių kalbos, todėl pastabas darbuotojoms dėl netinkamo darbo ar netinkamos aprangos išreikšdavęs siųsdamas į darbinį telefoną nuotraukas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Babajine ismata turi sedeti,

Po to but deportuotas.kaip baltose valstybese..

deportuot kebeba atgalios y libija

apipylus kecupu... kartu su advokate .... lai ja tratina dykai uz ,,,gera,,, darba. Priprato... kaip vokietijoj juodckiai , prievartauja nepilnametes , vokieciu advokatai juos gina, kad vokieciai nepradetu ju pjaut , o jie iskele galvas nepakaltinami vaiksto , soc.ismokas is vokieciu kiseniu gaudami...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS