Dėl teisiamojo sveikatos būklės stringa trėmimų byla | KaunoDiena.lt

DĖL TEISIAMOJO SVEIKATOS BŪKLĖS STRINGA TRĖMIMŲ BYLA

  • 0

Panevėžio apygardos teismas penktadienį prokuratūrai tyrimui papildyti grąžino Lietuvos gyventojų trėmimų bylą. Joje kaltinimai yra pareikšti 88 metų Šiaulių gyventojui Romualdui Jurkevičiui.

Teismas nustatė dviejų mėnesių terminą trūkumams pašalinti.

Panevėžio apygardos prokuroras Ričardas Juozainis BNS sakė, kad byla teismą pasiekė prieš metus, joje buvo surengtas vienas posėdis. Kaltinamojo sveikatos būklė neleido nagrinėti bylos. Pasak jo, teismas bylą grąžino, nes nebuvo paskirta ekspertizė siekiant išsiaiškinti, ar kaltinamasis dėl savo būklės gali duoti parodymus.

Nutartis per 7 dienas gali būti skundžiama aukštesniam teismui, prokuratūra sprendžia, ar rašyti skundą.

Įtariama, kad 1950 metais R. Jurkevičius, būdamas MGB operatyviniu įgaliotiniu, dalyvavo ištremiant vieną šeimą. Tyrimo metu buvo išsiaiškinta, kad trėmimo metu kai kurių tremiamų žmonių net nepriėmė į vagoną, nes traukinio viršininkas nusprendė, kad jie kelionės nepakels.

R. Jurkevičius kaltę neigia.

Tinklapyje kgbveikla.lt skelbiama, kad R. Jurkevičius 1970 metais įgijo aukštąjį čekistinį kontržvalgybinį išsilavinimą, nuo 1951 iki 1980 metų sovietų saugumo struktūrose jis turėjo leitenanto, kapitono, majoro ir pulkininko laipsnius. Dirbo MGB ir KGB Šiauliuose, Kupiškyje, Radviliškyje, Lazdijuose. 1985 metais buvo atleistas iš tarnybos dėl amžiaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS