Globos namų auklėtiniai varo siaubą gyventojams: baisu! | KaunoDiena.lt

GLOBOS NAMŲ AUKLĖTINIAI VARO SIAUBĄ GYVENTOJAMS: BAISU!

  • 11

Pastebėti kelyje jaunuoliai spruko nuo policijos. Pareigūnų raginimų sustoti neklausė ir toliau dideliu greičiu pro Radviliškį skriejo trys jaunuoliai. Per gyvenvietę tris kartus didesniu greičiu nei leistina lėkusio automobilio vairuotojas nesuvaldė ir sankryžoje skriejo į griovį, pranešama LNK reportaže.

„Iš automobilio iššoko du jaunuoliai ir pabėgo. Viena mergaitė paskui buvo surasta, o automobilyje likęs jaunuolis net nesusigaudė situacijoje, jis tiesiog nesuprato, kas įvyko“, – pasakojo Šiaulių apskrities policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė.

Pasprukęs jaunuolis gerai policijos pareigūnams žinomas septyniolikmetis – Radviliškio globos namų auklėtinis. Jis kartu su trylikamečiu draugu, buvusiu globos namų auklėtiniu per pastaruosius du mėnesius gyvenvietėje pasiautėjo kaip reikiant. Dažniausiai jie vogdavo mašinas iš automobilių pardavimo aikštelių, jomis pasivažinėdavo ir sugrąžindavo atgal arba numesdavo bet kur.

„Jų silpnybė – svetimų automobilių pasisavinimas ir jais važinėjimasis. Dažniausiai jų pasivažinėjimas, kadangi nei patirties, nei vairuotojo pažymėjimo neturi, baigiasi tuo, kad transporto priemonės būdavo apgadinamos“, – tęsė G. Smagriūnienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Po panašių incidentų policijos pareigūnus įkalčiai atveda prie tų pačių jaunuolių. Nepilnamečių elgesys jau gąsdina ir vietos gyventojus.

„Žinoma, kad baisu. Neturėtų taip būti“, – sakė praeivė.

Vien per birželį ir liepą globos namų auklėtiniai padarė šešias nusikalstamas veikas. Septyniolikmečiui pateikti įtarimai dėl vagysčių. Jis suimtas dviem mėnesiams. Trylikametis dėl savo amžiaus perduotas globos namams, o aštuoniolikmečiui buvusiam globos namų auklėtiniui paskirta kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės atėmimu.

Gairės: LNK turinys, avarija LT, avarija Radviliškyje, vogė mašinas, nuvažiavo į griovį
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Karolis

Panevežyje tokiem megejam tai kojas arba pirštus rankų pakutendavo, tai kol atsigaudavo nuo tokiu kutuliuku ir noras dingdavo liestis prie svetimu daiktų.

Nujo

Ar dar yra globos namai Lietuvoj, o kur vaikų teises, šitiek institucijų, darbuotojų algas gaunančių, o rezultatų jokių, vaikai karaliai, žino savo teises, vat ir užauga nevaldomas,o dar narkotikus palengvins žinant, kad ir dabar mokyklose, penktokai, sestokai jau vartoja,toliau bus dar gražiau.

Zigmundas Froidas

Benamukai beprotukai.. Utilizuotu laiku ir būtu ramu.. Nesiblaškytu kaip vėlės po pasauli.. Jug dar po metu kitų jau prasidės srokai ir ilgi etapai po zonas..AUGANTYS DEGRADAI.. Ne Jų kaltė, bet taip jau yra..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS